‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Via Kidsday veel tennisplezier!

Geplaatst op 25-06-2014

Op woensdag 25 juni was het Kidsday bij Breda Future, het internationale professionele tennisevenement dat jaarlijks in Breda plaatsvindt. Door een samenwerking tussen Breda Future en ons konden de hele dag meer dan vijfhonderd kinderen uit Breda kennismaken met de tennissport. Via clinics, het kijken naar wedstrijden en activiteiten rondom de baan proefden ze van de sfeer op een tennispark.

“De Kidsday was voor iedereen; van beginner tot supertalent.”

Joan Kuipers, die het evenement vanuit ons organiseerde: “We willen alle kinderen uit Breda motiveren om te bewegen. Door de samenwerking tussen verschillende organisaties konden we hen met de tennissport laten kennismaken. Via het contact met de basisscholen en de inzet van onze sportcoaches kwamen ook kinderen met tennis in aanraking die nog nooit eerder een racket in hun handen hadden gehad. Voor hen lag er een racket klaar om mee te oefenen. De Kidsday was daardoor voor iedereen; van beginner tot supertalent.” 

Juni tennismaand

´s Morgens deden zo´n 220 kinderen met hun school mee aan het programma, dat naast de clinics ook ruimte bood voor activiteiten als knotshockey en circusacts. ´s Middags kwamen zo´n 350 kinderen naar het tennispark, vaak samen met een ouder of oma en opa. De tennisclinics, gegeven door JG Sports & Events, waren ´s middags populair. Behalve de kinderen, stond NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar, op de baan. Later op de middag konden de kinderen tijdens een persconferentie vragen stellen aan de doelman, die tevens ambassadeur is van het Jeugdsportfonds Breda. Ook de nieuwe Bredase wethouder van Sport, Bernie van den Berg, bezocht de Kids Day. Hij gebruikte zijn bezoek om te praten met ouders rondom de baan en om de ervaringen van de kinderen zelf mee te beleven. Met zijn bezoek maakte hij de cirkel rond. Bernie van den Berg had namelijk begin juni de ‘juni tennis maand’ geopend. De hele maand juni verzorgden sportcoaches van Breda Actief tennisclinics in gymzalen, op trapveldjes, op NAC Playgrounds en op schoolpleinen. De Kidsday tijdens Breda Future was de kroon op deze activiteiten.

Vervolg op Kidsday

Volgens Joan Kuipers smaakt deze Tennis Kidsday naar meer.“De basis is gelegd. Het is goed verlopen, waardoor direct ideeën ontstaan om de Kidsday verder te laten groeien. Zo kunnen we door een nog strakkere planning ´s morgens misschien wel het dubbele aantal kinderen met hun school laten meedoen. En als we samen optrekken met tennisverenigingen en middelbare scholen is het wellicht mogelijk om de groep vanaf twaalf jaar er meer bij betrekken. Nu eerst nagenieten van deze keer met blije gezichten, tevreden scholen en veel vrolijke kinderen, terwijl het zonnetje lekker scheen. Een super dag!” 

Naast onze inzet en Breda Future waren NAC Breda, Gemeente Breda, Jeugdsportfonds Breda, de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Tennis Bond) en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) bij de Kidsday betrokken.


Wil je meer foto zien? Klik dan hier.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI