‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Vice Versa verbindt en versterkt

Netwerkbijeenkomst op zaterdag 10 oktober

Geplaatst op 16-09-2015

Met sport valt veel te winnen. Als sport ingezet wordt als middel, wat is dan de winst voor de sportaanbieder? Sportaanbieders worden aan alle kanten gevraagd zich in te zetten voor de samenleving. Ze bevinden zich in een wereld van ‘geven en nemen,’ ofwel ‘vice versa’. Op zaterdag 10 oktober vindt, in samenwerking met de business bijeenkomst van Optisport Breda, de tweede editie van Vice Versa plaats.

Vice Versa

Wat houdt dat in? Vice Versa is de netwerkbijeenkomst van het project #OpenclubsBreda. Een initiatief van ons om onderlinge contacten en samenwerkingsverbanden tussen Bredase sportaanbieders, lokale (sport)initiatieven en het lokale bedrijfsleven te versterken. Deze editie vindt plaats tijdens de ‘open dag’ van de Optisport Kunstijsbaan in Breda.

De open club gedachte

In de wereld van sport en bewegen bestaan veel ‘believers’ van de open club gedachte. De open club gedachte gaat ervan uit dat sport als middel kan worden gebruikt om maatschappelijke doelen te realiseren. Maatschappelijke onderwerpen zoals (re)integratie, participatie, weerbaarheid, talentontwikkeling en minder schoolverzuim.

Project #OpenclubsBreda

Breda Actief gelooft in sport als middel en heeft de ‘open club gedachte’ van het NOC*NSF dan ook omarmd en gelokaliseerd tot het project #OpenclubsBreda. Wij helpen sportaanbieders in te spelen op de behoeften van hun leden, betrokkenen en buurtbewoners. Naast advies bieden wij hulp bij het leggen van verbindingen in de wijk, de uitvoer van het project en de implementatie daarvan. Al nagedacht hoe professionals uit andere sectoren jouw sportclub kunnen versterken? Welke meerwaarde kan jouw club toevoegen aan de omgeving? Hier liggen nog enorme kansen.

De netwerkbijeenkomst op 10 oktober

Op zaterdag 10 oktober vindt de netwerkbijeenkomst Vice Versa plaats, van 16.00 tot 19.00 uur op de Optisport Kunstijsbaan in Breda. De netwerkbijeenkomst wordt geleidt door Herman Kruis. Hij heeft diverse functies in de top- en breedtesport en maakt dagelijks gebruik van de energie die sport teweeg brengt. Daarna is de aftrap aan Breda Actief over de kansen van het project #OpenclubsBreda. Vervolgens deelt Optisport Breda haar ervaringen als eerste partner van het project. Daarnaast wordt Annamarie Thomas geïnterviewd over haar ervaring met de energie van sport en haar ervaring in de topsport. Onder het genot van een drankje is er uiteraard voldoende ruimte om kennis te maken met elkaar, op zoek te gaan naar een win-win situatie en te genieten van de schaatsambiance. Ben jij er ook bij?

 

MELD JE HIER GRATIS AAN VÓÓR 7 OKTOBER!

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI