‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Vier de start van het nieuwe sportseizoen in Breda!

Nationale Sportweek | 17 t/m 25 september 2016

Geplaatst op 21-07-2016

Promoot jouw sportclub en laat zien hoe leuk en gezellig het sporten bij jouw club is, organiseer een bijzondere activiteit voor de leden van de club of zet de vrijwilligers een keer in het zonnetje! Dit kan allemaal tijdens de Nationale Sportweek.

De Nationale Sportweek biedt aan sportclubs de mogelijkheid zichzelf en de sport te promoten en te laten zien hoe leuk en gezellig dit bij hun club is. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van activiteiten, workshops, open dagen of evenementen om de start van het nieuwe sportseizoen te vieren, mensen (fysiek) kennis te laten maken met de sport en om leden te behouden en/of te werven. In 2015 werd er in Nederland een recordaantal van 9000 activiteiten georganiseerd. Een andere reden waarom sportclubs deelnemen aan de Nationale Sportweek is om bijzondere activiteiten voor de eigen leden te organiseren of om de vrijwilligers van de vereniging eens in het zonnetje te zetten.

Zet je club op de kaart!

De Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF is een prachtige manier om sport in Breda op de kaart te zetten! Laat zien wat jouw sportclub in huis heeft, hoe jullie dit aanbod organiseren en vertel bezoekers waarom je dit doet en wat je ermee wilt bereiken. Nodig je leden, bezoekers, waaronder buurtbewoners en partners, uit om mee te doen en daag ze vooral uit om iemand anders mee te nemen!

Breda Actief staat voor je klaar in de voorbereiding en ondersteunt jouw sportclub graag met jullie voorbereidingen op de Nationale Sportweek. Samen gaan we voor een gevarieerd sportaanbod, geschikt voor diverse doelgroepen in de wijk en zorgen voor de promotie in Breda.

TIP! Doet jouw sportclub mee met Sportintro Breda? Gebruik dan de Nationale Sportweek voor het werven van deelnemers.

Alle sportcoaches in beweging!

In Breda zijn verschillende sportcoaches actief bij verschillende organisaties. Met elkaar zijn ze dagelijks verantwoordelijk voor een divers sportaanbod, gericht op alle leeftijdsgroepen in Breda. Tijdens de Nationale Sportweek bundelen we onze krachten:

  • Workshops/clinics in de wijk, waarbij de buurtsportcoach en de trainer/coach van een sportclub met elkaar samenwerken;
  • Open (mid)dag of avond op de sportclub, waarbij de gymdocent op school en de buurtsportcoach in de wijk hun doelgroepen meenemen naar de sportclubs;
  • Een activiteit op het schoolplein, waarbij de gymdocent, buurtsportcoach en trainer/coach van een sportclub samen het activiteitenaanbod verzorgen.

Ook meedoen?

Wil je als sportclub of sportaanbieder deelnemen aan de Nationale Sportweek, meld je dan hier aan. Je kunt hier je club op de kaart zetten en laten weten dat jouw club meedoet aan de week. Wil je sparren met een (sport)coach van Breda Actief? Klik hier en neem contact op met de coach uit jouw regio in Breda.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI