‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Voetbal voor mensen met een beperking wordt steeds populairder!

Geplaatst op 06-09-2017

In Nederland spelen op dit moment ongeveer 5000 junioren en senioren G-voetbal. In en om Breda zijn al ruim 15 verenigingen die een aanbod hebben voor mensen met een beperking. Een vereniging die dit seizoen met een nieuw G-team start is V.V. Beek Vooruit.

Speciaal voetbalteam voor kinderen en jongeren

Bij V.V. Beek Vooruit kwam meerdere malen de vraag van ouders of er animo was voor het opzetten van een G-team. Een speciaal voetbalteam voor kinderen en jongeren die in het reguliere voetbal uitvallen en toch willen blijven spelen. In samenwerking met Breda Actief is een aantal enthousiaste leden van de vereniging aan de slag gegaan om te kijken of dit te realiseren is. Op dit moment start een team van 7 jongeren tussen de 10 en 16 jaar met trainen.
Een ander aangepast team in Breda is het autismevoetbal van B.S.V. Boeimeer. In tegenstelling tot andere G-teams waarbij verschillende beperkingen gemixt worden richten zij zich specifiek op voetbal voor kinderen en jongeren met een vorm van autisme.

Meedoen

Een keer meekijken of meetrainen met een van deze teams? Dat kan! Bij V.V. Beek Vooruit is op woensdag 20 september van 18.45 – 19.45 uur een open training. Bij B.S.V. Boeimeer is dit op vrijdag 22 september van 18.00 – 19.00 uur. Iedereen is welkom op deze gratis training, ook zonder aanmelding. Voor meer informatie of vragen is de sportcoach aangepast sporten bereikbaar via .

Ander aanbod

Daarnaast zijn er nog meer verenigingen met een aangepast aanbod in zowel voetbal als andere takken van sport. Een overzicht hiervan is te vinden op www.sportloketwestbrabant.nl of via de sportcoach.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI