‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Voetbalclubs zetten zich actief in voor een positief voetbalklimaat

Geplaatst op 20-12-2016

Vrijdagavond 16 december kwamen alle amateur voetbalclubs uit Breda bij elkaar tijdens een avondje NAC. Door het tekenen van een intentieverklaring spraken alle clubs uit om zich actief in te zetten voor een positief voetbalklimaat.

De Bredase voetbalclubs kwamen tijdens de wedstrijd NAC – Emmen bij elkaar om in voetbalsferen te praten over het thema Sportiviteit en Respect. Wethouder Paul de Beer opende de avond en sprak zijn waardering uit over de aanwezigheid en inzet van alle clubs. De wethouder wil dit onderwerp hoog op de agenda zetten en ziet de samenwerking tussen de voetbalclubs als een mooie stap in de goede richting. 

Gezamenlijke gedragsregels

De nieuwe voorzitter van de OBA, het overleg Bredase Amateurvoetbalverenigingen, Jos Verdonschot, vertelde hoe hij deze samenwerking ziet. De kracht van samenwerking is om gebruik te maken van de collectiviteit en te leren van elkaars sterke punten. Het streven is om juli 2017 gezamenlijke gedragsregels op te leveren die gelden bij alle voetbalclubs in Breda. Deze worden niet alleen samen opgesteld, de high lights zullen op alle complexen zichtbaar worden opgehangen. 

Breda Actief sloot af met een kort betoog dat Sportiviteit en Respect hand in hand gaat met Sociale veiligheid. De sportvereniging heeft een belangrijke rol in de sociale leefomgeving van het kind. Nu de clubs actief de handen inéén slaan, is dit één van de thema’s die wordt uitgelicht. 

Intentieverklaring

Alle clubs tekenden de intentieverklaring, samen met de gemeente Breda, Breda Actief, OBA en KNVB. Binnenkort is deze in iedere Bredase voetbalkantine te vinden. Op 18 januari 2017 komen de clubs opnieuw bij elkaar om verder inhoud te geven aan deze samenwerking. Ambassadeur ‘naar een veiliger sportklimaat’ en betaald voetbal scheidsrechter Kevin Blom zal daaraan zijn medewerking verlenen.

tekst: Gemeente Breda

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI