‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Voetballen in het holst van de nacht

Breda Actief, Social Work, Grote Broer, Buurtsport Hoge-Vucht en Sterren van Morgen houden derde Ramadan Cup Breda

Geplaatst op 16-06-2016

Tweehonderd voetballers, twintig teams, een laaiend enthousiast publiek en sportief gespeelde wedstrijden op hoog niveau. En dat allemaal in het holst van de nacht. Tijdens de ramadan zijn de indoor soccervelden van Optisport voor de derde keer het decor van een uniek sportevenement: de Ramadan Cup Breda.

Het voetbaltoernooi voor jongeren van 16+ worden de vrijdagnachten op zaterdag 25 juni en 2 juli gehouden door de Bredase organisaties Breda Actief, Social Work, Grote Broer, Buurtsport Hoge-Vucht en Sterren van Morgen. De organisaties slaan dit jaar de handen voor de derde keer ineen om de Ramadan Cup Breda opnieuw tot een succes te maken.

Nachtelijke activiteiten

Inmiddels vier jaar geleden ontstond het idee om tijdens de Ramadan nachtelijke activiteiten te organiseren, zoals een voetbaltoernooi en een filmnacht. Vanwege het succes werd besloten het jaar erna het groter aan te pakken. Mede-initatiefnemer Omar Sirre van Social Work: ‘We merkten dat er, met name in Breda Noord, tijdens de ramadan soms overlast was van jongeren. De piek van activiteiten ligt voor deze jongeren in de islamitische vastenmaand vooral ‘s nachts. Na het bidden en eten is er tijd om met elkaar op te trekken. Logisch, alleen ligt een groot deel van de wijk dan al lang te slapen.’

Mooie samenwerking

Samen met de jongeren werd gezocht naar een activiteit en voetbal kwam met stip op één. Partners waren snel gevonden: Breda Actief, Social Work, Grote Broer, Buurtsport Hoge-Vucht en Sterren van Morgen zijn aan de slag gegaan om dit alles in elkaar te draaien. Samen met een twaalftal vrijwilligers maken zij er een sportief maar ook spectaculair evenement van.

Aanmelden van teams

De Ramadan Cup wordt op de vrijdagnachten op zaterdag 25 juni en 2 juli gehouden. De wedstrijden worden gespeeld van 01.00 tot 03:00 uur. In totaal kunnen twintig teams meedoen. Deelname kost €10,-. Aanmelden van teams kan tot 24 juni, mits het nog niet vol is, via: . Voor meer informatie en vragen: Roy Tonnaer: 06-58022439

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI