‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Voetballen in het holst van de nacht

Breda Actief, Social Work, Grote Broer en Sterren van Morgen houden 2e Ramadan Cup Breda

Geplaatst op 18-06-2015

Tweehonderd voetballers, twintig teams, een laaiend enthousiast publiek en sportief gespeelde wedstrijden op hoog niveau. En dat allemaal in het holst van de nacht. Tijdens de ramadan zijn de indoor soccervelden van Optisport voor de tweede keer het decor van een uniek sportevenement: de Ramadan Cup Breda.

Het voetbaltoernooi voor jongeren van 17+ wordt in de nachten van 26 juni, 3 juli en 10 juli georganiseerd door de Bredase organisaties Breda Actief, Social Work, Grote Broer en Sterren van Morgen. De organisaties slaan dit jaar de handen voor de tweede keer ineen om de Ramadan Cup Breda opnieuw tot een succes te maken.

Nachtelijke activiteit

Inmiddels drie jaar geleden ontstond bij Grote Broer het idee om tijdens de Ramadan nachtelijke activiteiten te organiseren, zoals een voetbaltoernooi en een filmnacht. Vanwege het succes werd besloten het jaar erna het groter aan te pakken. Mede-initatiefnemer Omar Sirre van Social Work: ‘We merkten dat er, met name in Breda Noord, tijdens de ramadan soms overlast was van jongeren. De piek van activiteiten ligt voor deze jongeren in de islamitische vastenmaand vooral ‘s nachts. Na het bidden en eten is er tijd om met elkaar op te trekken. Logisch, alleen ligt een groot deel van de wijk dan al lang te slapen.’

Mooie samenwerking

Samen met de jongeren werd gezocht naar een activiteit en voetbal kwam met stip op één. Partners waren snel gevonden: Social Work met zijn kennis van jongerenwerk, Breda Actief met alle kennis en materialen om het sportieve evenement in goede banen te leiden, Sterren van Morgen zet zich met succes al meer dan 10 jaar in op het gebied van sport & cultuur en heeft daardoor een groot bereik onder jongeren en Grote Broer, die genoeg vrijwilligers kan activeren om de handen uit de mouwen te steken gedurende het toernooi.

Tijdens de eerste editie in 2014 kwamen zo’n 150 voetballers in actie. De meesten uit Breda, maar er waren ook teams uit Oosterhout, Roosendaal en Tilburg. Mark de Brouwer van Breda Actief: ‘Het liep allemaal heel goed, iedereen werkte goed mee, alle spelers waren sportief en goed georganiseerd bezig. Alleen was het zo druk, dat het toernooi nauwelijks in één nacht paste.’

Drie nachten vol voetbal

Vandaar dat de Ramadan Cup dit jaar op drie nachten wordt gespeeld: vrijdag 26 juni, vrijdag 3 juli en vrijdag 10 juli. De wedstrijden worden gespeeld van 00.00 tot 03:30 uur. In totaal kunnen twintig teams meedoen. Wil jij nog meedoen? Wees er dan snel bij, want het gaat erg snel met de aanmeldingen. Deelname kost € 10. Aanmelden van teams kan tot 24 juni, tenzij het maximum van 20 teams al bereikt is. Dit kan via: . Wil je meer weten of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Omar Sirre van Social Work via: 06-51811422.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI