‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Voetballen; niemand buitenspel!

Clinics op Het Kasteel, basisschool voor speciaal onderwijs

Geplaatst op 08-06-2018

Vanuit het project Special Heroes zijn voetbalclinics gegeven door VV Jeka. Breda Actief organiseert sinds 2010 Special Heroes binnen het Speciaal Onderwijs. Dit is een sportstimuleringsprogramma om kinderen met een beperking te laten ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen! Gedurende het schooljaar worden er regelmatig nieuwe sporten aangeboden door sportcoaches Annelies of Veri en de trainers van verschillende verenigingen.

Voetballen

De afgelopen periode hebben de leerlingen van SO Het Kasteel tijdens de gymles voetballessen gehad. Schieten op doel, mikken op pionnen en blokjes en ook enkele partijvormen zijn er gespeeld. Voor veel kinderen was dit natuurlijk geen nieuwe sport en er zitten ook duidelijk wat voetbaltalenten op school! Dankzij het mooie weer konden we veel naar buiten, de ‘echte grasmat’ op.

Naschoolse training

Na de voetbalclinics konden degenen die het leuk vonden meedoen met naschoolse trainingen. Maar liefst 13 enthousiaste leerlingen ging aan de slag met trainer Cornée van VV Jeka. Er werd serieus en hard gewerkt en trainer Cornée wist iedereen te motiveren om een stapje extra te zetten! Na de naschoolse lessen kregen de leerlingen een uitnodiging om een kijkje te gaan nemen tijdens de trainingen bij VV Jeka.

Luca en Vince gingen de uitdaging aan!

Luca en Vince hebben de uitnodiging van trainer Cornée met open armen ontvangen. Inmiddels hebben deze heren al twee keer meegetraind! Luca en Vince, heel veel plezier gewenst bij VV Jeka en trainer Cornée.

Ook meedoen?

Vanuit Breda Actief leggen we binnen het project Special Heroes de verbinding tussen leerlingen van het speciaal onderwijs die een sport zoeken én de geschikte sportvereniging. We zijn hiervoor altijd op zoek naar sportverenigingen of sportaanbieders die iets voor mensen met een beperking willen betekenen. Natuurlijk zijn dit lang niet altijd mensen die rolstoel gebonden zijn, denk bijvoorbeeld ook aan mensen met een vorm van autisme of ADHD.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Janine van Gurp via 076 52 33 555 of  .

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI