‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Voetbalvereniging Baronie officieel van start als teamgenoot van #openclubsbreda

Samenwerken aan een zorgeloze toekomst een feit

Geplaatst op 21-01-2016

Breda Actief heeft op zondag 3 januari Voetbalvereniging Baronie verwelkomt als teamgenoot van het project #openclubsbreda. Tijdens de nieuwjaarsreceptie en tevens de aftrap van het 90-jarig jubileum vertelde voorzitter Ruud Wiekema hoe de club een zorgeloze toekomst tegemoet wil gaan. “Door het benutten van elkaars kwaliteiten en het lef om ‘out of the box’ te denken, kunnen we onze club verder ontwikkelen en openstaan voor kansen in de maatschappij.”

Open Club coach

Breda Actief zet Open Club coaches in ter ondersteuning van sportclubs die kansen willen benutten in de maatschappij. Als expert op het gebied van sportvraagstukken, daagt de coach bestuurs- en kaderleden uit om te vertellen wat ze graag bij willen dragen aan de club. Vanuit deze kracht ontwikkelt de club een gezamenlijke visie, waarbij de coach fungeert als ‘aanjager’ en leden uitdaagt elkaar te betrekken bij de ontwikkeling van hun eigen vereniging.

Naast de rol als aanjager fungeert de coach ook als ‘verbinder’, tussen sportclubs en andere sectoren waarin de toekomstvisie van een club centraal staat bij het bundelen van elkaars krachten. Dit versterkt de rol en positie van de club als sportaanbieder, maar ook als spil in de omgeving van de club.

Teamgenoot v.v. Baronie

Tijdens het 90-jarig jubileum gaat v.v. Baronie een basis leggen voor nog meer jubileumjaren. In samenwerking met de Open club Coach gaat de club eerst aan de slag met het benutten van elkaars kwaliteiten, door in gesprek te gaan met leden en in te spelen op hun behoeftes. Door elkaar enthousiast te benaderen en positief te coachen, wil de voetbalclub ervoor gaan zorgen dat iedereen een steentje bijdraagt aan een zorgeloze toekomst van Baronie. Vervolgens wordt in samenwerking met de Open Club coach de verbinding gelegd met organisaties en bewoners uit de omgeving van de club. De club kan daardoor aansluiten tijdens bijeenkomsten overdag en verbindingen leggen met andere sectoren. Ofwel; de Open Club coach springt in op plekken waar het de club ontbreekt aan kennis, kunde, mankracht of tijd.

Het komende jaar sluiten meer clubs aan bij #openclubsbreda en gaat Breda Actief op zoek naar meer projectpartners. Meer informatie over het project is te vinden op www.openclubsbreda.nl.

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI