‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Vrijdag 6 oktober sportspektakel op atletiekbaan Breda

Special KIDS-dag viert eerste lustrum

Geplaatst op 22-09-2017

Ruim 400 kinderen met en zonder beperking gaan op vrijdag 6 oktober samen sporten. Atletiekvereniging Sprint organiseert samen met Breda Actief voor de vijfde keer de Special KIDS-dag. Deze dag is een samensmelting van Special Heroes en de KIDS-dag (‘Kinderen Integreren Door Sport’) en vindt plaats in het kader van de Week van de Toegankelijkheid. In totaal is er een sport- en spelcircuit voor de deelnemers van 40 activiteiten.

De Special KIDS-dag wordt om 9.30 uur geopend met een spectaculaire ‘Torch Run’. Dit ‘Olympisch Vuur’ wordt geleverd door de organisatie Special Olympics Nederland en zal niet ongemerkt op de atletiekbaan arriveren. Vorig jaar was er sportieve ondersteuning van de politie, dit jaar zal ook de brandweer haar opwachting maken. Naast deze hulptroepen ontbreken ook diverse landelijke topsporters niet! 

Vanaf 10.00 tot ongeveer 13.30 uur barst het op en rond de atletiekbaan van de sportende kinderen. Naast atletiek wordt onder andere ook honkbal, BMX-fietsen, boogschieten, bootcamp, karate, circus, zitvolleybal en rolstoelbasketbal aangeboden. Er worden zelfs grote luchtkussens opgesteld!

Verbindt kinderen met en zonder beperking 

Door samen te sporten en te spelen wordt de verbinding tussen kinderen met en zonder beperking bevorderd. Voor deze dag hebben tientallen leerlingen van het CIOS Breda/Goes hun handen ineengeslagen samen met de vrijwilligers van Buurtsportcoaches en begeleiders van Sprint. Daarnaast is de Special KIDS-dag financieel mede mogelijk gemaakt door de Dirk Kuyt Foundation, Fonds Gehandicaptensport en de Rabobank.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI