‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Vrijwilligers en organisaties vinden elkaar tijdens Dé Vrijwilligersmarkt Breda

Wederom een succesvolle editie!

Geplaatst op 28-09-2017

Shoppen voor een leuke maatschappelijke stage of vrijwilligersjob? Dat kon donderdag 28 september tijdens Dé Vrijwilligersmarkt Breda in het Chassé Theater. Door de organisatie van Breda Actief werden meer dan 70 organisaties zichtbaar voor geïnteresseerden. Tijdens de markt bleek al snel dat iedereen van waarde kan zijn door vrijwillige inzet: of je nu houdt van koken, kletsen met mensen, graag spullen repareert of een kei bent in de Nederlandse taal. Met grote of kleine inzet, jij maakt het verschil!

Dé Vrijwilligersmarkt Breda organiseren we jaarlijks en brengt vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk bij elkaar. In de middag waren jongeren van diverse scholen welkom. Er was keuze genoeg voor een interessante maatschappelijke stage. Bredanaars boven de 16 jaar die geïnteresseerd waren in vrijwilligerswerk konden vanaf 17.00 uur tijdens de Open Ronde terecht op Dé Vrijwilligersmarkt Breda. Hier kwamen maar liefst ruim 700 bezoekers op af! Wethouder Miriam Haagh was aanwezig om de markt te openen en sprak enthousiast over alle vrijwilligers die zich vele uren belangeloos inzetten.

Een match gevonden?

Honderden bezoekers konden in informele en gezellige sfeer contact leggen met de verschillende organisatie. Marieke Wanders (33) bijvoorbeeld: “Zelf heb ik het goed en het lijkt me fijn om iets voor een ander te kunnen doen.” Ze zag al een vrijwilligersvacature die haar leuk leek: “Ik heb net iemand gesproken over buurtbemiddeling. Je helpt dan conflicten oplossen in de buurt. Het lijkt me interessant en het is goed te combineren met mijn fulltime baan, want je kunt zelf aangeven wanneer je tijd hebt.”

Ook Mark van Campenhout (26) ziet het wel zitten om vrijwillig wat te doen. Hij sprak op de markt onder andere met Stichting Swing. “Het lijkt me leuk om te helpen met het organiseren van activiteiten voor jongeren. Maar iets doen met ouderen lijkt me ook leuk, dus ik kijk hier zeker nog even verder rond.”

Nicole en Frits Leijnen komen beide uit het onderwijs en zijn sinds kort met pensioen. Frits: “Ik zou graag rondleidingen geven hier in het Chassé Theater, maar daar is op dit moment geen vacature voor, dus ik kijk of ik hier iets kan vinden dat met cultuur te maken heeft.” Zijn vrouw Nicole idem dito: “Ik zou graag iets willen doen met educatie en cultuur.” Frits: “Via vrijwilligerswerk kom je in aanraking met veel verschillende mensen en het is weer een wat anders  dan achter je iPad zitten.” Behalve informatie inwinnen bij de verschillende organisaties konden bezoekers ook workshops volgen over vrijwilligerswerk en hoe je jezelf goed presenteert bij een organisatie.

Onmisbaar voor de stad

Wethouder Miriam Haagh was blij met de grote opkomst: “Tientallen organisaties, honderden vrijwilligers: Dé Vrijwilligersmarkt was ook dit jaar weer een geweldig succes. Natuurlijk kan iedereen het hele jaar door op nlvoorelkaar.nl kijken welke vrijwilligersvacatures er in Breda zijn, maar soms is het fijner om gewoon even iemand in de ogen te kijken en je vragen te kunnen stellen. Ik hoop dat deze aanstekelijke markt leidt tot een boel nieuwe vrijwilligers, want zij zijn en blijven echt onmisbaar voor onze stad.”

Dé Vrijwilligersmarkt Breda gemist?

Geen probleem! Je kunt het vrijwilligersaanbod het hele jaar door bekijken op nlvoorelkaar.nl. Ben je een organisatie en kun je advies gebruiken bij de werving van vrijwilligers? Neem dan contact op met een adviseur van Breda Actief.

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI