‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Vrijwilligers kunnen zich inschrijven voor nieuw cursusaanbod

Geplaatst op 28-08-2014

Vanaf september kunnen vrijwilligers in Breda weer gratis cursussen en trainingen volgen. Bijvoorbeeld de cursus Meer jonge vrijwilligers voor je organisatie waarbij je organisatie ook een adviestraject op maat krijgt, een cursus sportsponsoring of een cursus coachend leiding geven aan vrijwilligers.

Meer jonge vrijwilligers in je organisatie

Op 9 september start de cursus ‘Meer jonge vrijwilligers in je organisatie'. Jongeren kunnen veel betekenen voor een vrijwilligersorganisatie. Ze zijn energiek, brengen nieuwe ideeën met zich mee, zorgen voor verfrissing van de organisatie en brengen de toekomst dichterbij. Hierdoor wordt je als organisatie sterker en flexibeler. Jongeren zijn eigenlijk een ‘must’ voor iedere organisatie! Om vrijwilligersorganisaties en jongeren dichterbij elkaar te brengen organiseert Breda Actief de cursus 'Meer jonge vrijwilligers in je organisatie.' Uniek is dat deze cursus gecombineerd wordt met een advies op maat.

Sponsoring voor (sport-)verenigingen

Tijdens de cursus Sponsoring voor (sport-)verenigingen die start op 15 september gaan sportverenigingen aan de slag met sponsorbeleid. Daarbij komen verschillende onderwerpen en vragen rondom sponsoring aan de orde. Bijvoorbeeld: hoe vind je sponsors en hoe houd je ze vast? Maar ook: welke doelen wil een sponsor bereiken en hoe kan een sportvereniging hierbij helpen? Is het in deze tijd lastig om een sponsor te vinden of juist niet? En wat heb je als vereniging te bieden aan sponsoren en sluit dit aan bij wat zij nodig hebben? Kansen en mogelijkheden van moderne sponsoring die gericht zijn op slim samenwerken worden toegelicht. Een kans voor iedere sportvereniging!

Coachend leiding geven aan vrijwilligers

Tijdens de cursus Coachend leidinggeven aan vrijwilligers die start op 16 september komen diverse thema’s aan bod. Bijvoorbeeld hoe de persoonlijke kwaliteiten van een vrijwilliger te verbinden aan de organisatiedoelstellingen. Daarnaast worden verschillende coachingsvaardigheden en coachingsstijlen besproken. Een goede leidinggevende haalt het beste uit de vrijwilliger!

Meer informatie een aanmelden

Er zijn een beperkt aantal cursusplaatsen beschikbaar, wil je zeker zijn van deelname, meld je dan zo snel mogelijk aan. Deelname aan het cursus- en trainingsprogramma is mogelijk voor alle vrijwilligers die actief zijn bij een maatschappelijke organisatie, (sport-)vereniging of andere vrijwilligersorganisatie die gevestigd is of aantoonbaar actief is in de gemeente Breda.

Vrijwilligersacademie Breda

Het cursusaanbod van Breda Actief zal dit najaar opgaan in de Vrijwilligersacademie Breda. Deze wordt momenteel door 15 organisaties in Breda opgericht. Vrijwilligers kunnen zo deelnemen aan een nog groter cursusaanbod!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI