‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Vrijwilligers tekort? Promoot jouw vrijwilligersorganisatie!

Breda Actief biedt handvatten

Geplaatst op 21-01-2016

Hoe krijg je nieuwe vrijwilligers? En hoe verbind je vrijwilligers aan jouw organisatie? We geven je graag tips en handvatten.

Stel jouw vrijwilligersorganisatie open

Door het openstellen van jouw organisatie of initiatief, maakt iemand die vrijwilligerswerk wil doen op een leuke en laagdrempelige manier kennis met jouw organisatie. Dit kan door een leuke activiteit te organiseren zoals een open dag of door aan te sluiten bij onze ‘On Tour in de wijk’. Zo zet je de deuren open van jouw organisatie en organiseer en andere organisaties bij jou in de wijk. Binnenkort volgt hier meer info over. Wil je al meer weten? Neem contact op met Anu Veldhuis door een mail te sturen naar

Doe mee aan verschillende activiteiten

Wanneer personen een kijkje in de keuken nemen van jouw organisatie, wordt het laagdrempeliger om vrijwilligerswerk te gaan doen. Om dit mogelijk te maken, kun je meedoen aan verschillende activiteiten zoals The Social Experience en/of NLdoet. Bij The Social Experience steken leerlingen van Mencia de Mendoza de handen uit hun mouwen voor klussen van maatschappelijke organisaties en initiatieven. En bij NLdoet gaan Bredanaars aan de slag bij vrijwilligersorganisaties om een achterstallige klus te klaren. Voor deze laatste is de deadline om geld aan te vragen naar 28 januari verplaats.

Verbindt vrijwilligers aan jouw organisatie

Doe je mee aan bovenstaande activiteiten? Heb je al nagedacht hoe je je vrijwilligers daarmee verbindt aan jouw organisatie? Dan kunnen wij hierin meedenken. Wij geven onder andere advies over het werven van nieuwe vrijwilligers, pr, marketing, zichtbaarheid, samenwerkingen en kansen en mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie.

Meer weten?

Wil jouw vrijwilligersorganisatie deelnemen aan één of meer van bovenstaande activiteiten? Of wil jouw organisatie graag advies? Neem dan contact met ons op door te bellen via 076- 523355 of een mail te sturen naar .

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI