‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Vrijwilligerstour bezocht De Sik

December 2014 in het teken van vrijwilligers

Geplaatst op 12-01-2015

In het kader van de 'Bredase dag van de Vrijwilliger' trokken wethouders en raadsleden van de gemeente Breda op 12 december 2014 door weer en wind naar projecten die worden gedragen door vrijwilligers. Zo werd tijdens de vrijwilligerstour, die Breda Actief nu voor het vierde jaar organiseert, ook kinderboerderij De Sik bezocht.

Op kinderboerderij De Sik worden de wethouders en raadsleden hartelijk ontvangen met een warme kop koffie of thee. Al snel komt een goed gesprek op gang over de functie van de kinderboerderij in de wijk. Zes jaar geleden is de kinderboerderij heropend en nu is De Sik meer dan een plaats waar kinderen naar dieren kunnen kijken of ze aaien. Het is steeds meer een ontmoetingsplek aan het worden voor iedereen in de wijk: van kinderen tot ouderen.

Wijkboerderij

Faissal Boulakjar, raadslid van D66, merkt op: “Het is niet alleen een opvangplek voor dieren, maar ook voor mensen”. Peter Geneuglijk, bestuurslid van de Vereniging van Vrienden van Kinderboerderij De Sik, voegt daaraan toe: “Misschien kunnen we de Sik daarom eerder een wijkboerderij dan een kinderboerderij noemen”. In de zomer is het vaak een drukte van belang: met goed weer heeft de Sik al gauw zo’n vijftig tot zestig bezoekers per dag. Dat is veel voor het team van 17 vrijwilligers, want niet iedere vrijwilliger kan elke dag op de kinderboerderij zijn. De Sik zoekt daarom meer vrijwilligers. Naast dieren is er nog meer te zien bij De Sik. Zo is er de Belevingstuin, waar nog steeds aan gewerkt wordt. Daar kan iedereen gaan voelen, proeven, zien en ruiken. In deze tuin komt ook een 'blote voeten pad'. In de moestuin is tuinman Henk al jaren hard aan het werk.

Vrijwillig

De vrijwilligers op de kinderboerderij doen hun werk op de eerste plaats omdat ze het leuk vinden. Daarnaast willen ze ook een bijdrage leveren aan de wijk. Ze zijn heel gemotiveerd en staan voor dag en dauw op om De Sik en haar bezoekers te verzorgen. Zo ontstaat een gezellige, hechte plek voor iedereen.

Interesse

Over het bezoek van de wethouders en raadsleden is Annemiek Grond, vrijwilliger bij de Sik en bestuurslid van de Vereniging van Vrienden van Kinderboerderij De Sik, goed te spreken: “Het is fijn dat er vanuit de gemeente interesse wordt getoond in de Sik en andere vrijwilligersprojecten. Soms lijkt het alsof ons harde werken niet opvalt, maar het bezoek van de wethouders en raadsleden geeft ons het gevoel dat we gewaardeerd worden.”


Wil je meer weten over de vereniging Vrienden van kinderboerderij de Sik? Kijk dan op www.de-sik.nl 

De andere organisaties die bezocht zijn waren:

Wil je meer weten over de Vrijwilligerstour? Klik dan hier

Bron: Haagse Beemden Nieuws, Tekst: Chris Schoonens 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI