‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Waar krijg jij energie van in je vrije tijd?

Krijg gratis advies over vrijwilligerswerk, sport & bewegen!

Geplaatst op 13-02-2018

Heb je zin om iets nieuws of iets anders te doen? Erop uit, lekker bewegen of vrijwilligerswerk waar je blij van wordt? In gemeente Breda zijn er ongeveer 1.400 vrijwilligersorganisaties, sportverenigingen en buurtinitiatieven waar je terecht kunt. Mogelijkheden genoeg dus en wij helpen je graag op weg!

Persoonlijk advies over vrijwilligerswerk

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk dat goed bij je past? Maak dan een afspraak met Anu, onze adviseur vrijwilligerswerk. Anu: "Tijdens een adviesgesprek probeer ik erachter te komen wat je echt graag wilt, waar je hart ligt. We bespreken je wensen en mogelijkheden en wie weet komen we op nieuwe ideeën! Samen kijken we welke organisaties bij je passen en of daar concrete vrijwilligersvacatures zijn waar je op kunt reageren.

Persoonlijk advies over sport & bewegen

Bewegen is goed voor iedereen, ook als je een beperking hebt. Het is gezellig, leuk, maakt je fitter en geeft je een goed gevoel. Heb je een beperking, een chronische aandoening of voel je je beperkt? Ook voor jou zijn er mogelijkheden om sportief bezig te zijn! Risma: “Door mijn beperking vond ik het spannend om zomaar bij een sportclub naar binnen te lopen en mijn verhaal uit te leggen. Via het WMO-loket kwam ik in contact met het Sportloket West-Brabant en ben ik gaan zwemmen: dat is zo bevrijdend. Het is bijna een soort medicijn. Ik kan hier mijn energie kwijt en tegelijkertijd maak ik mijn hoofd leeg. Ik ben er fitter door en gewoon een blijer mens.

De coaches van het Sportloket hebben kennis en ervaring op het gebied van sporten met een beperking. Zij adviseren en begeleiden je graag naar een sport- of beweegactiviteit die bij je past. Ook hebben ze in kaart gebracht welke aangepaste sporten er zijn en waar je deze kunt vinden. Kijk hiervoor op de sportzoeker op www.sportloketwestbrabant.nl.

Meer info en contact

Bel of mail voor een afspraak naar 076 - 52 33 555 of . Liever zonder afspraak even binnenlopen? Wij zijn op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 13.00 tot 15.00 uur aanwezig in De Bibliotheek /Nieuwe Veste in het centrum. Ook kun je van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur terecht bij het Ontmoetingsplein van Surplus (voorheen Elisabeth) locatie Vughterhage voor vragen en advies over vrijwilligerswerk.
We horen graag wat we voor jou kunnen doen en betekenen!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI