‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Waarom kiezen vrijwilligers voor jouw organisatie?

De workshop ‘Haal meer uit je vrijwilligersbeleid’ geeft nieuwe inzichten

Geplaatst op 24-11-2015

19 november gaf Frederik Theuwis, een van onze adviseurs vrijwilligerswerk, de workshop ‘Haal meer uit je vrijwilligersbeleid’. Op een laagdrempelige manier werd er besproken wat werken met een vrijwilligersbeleid betekent en hoe je dat eenvoudig kunt doen. De rode draad van deze workshop was het ‘waarom’ rondom het werken met vrijwilligers.

“Een beleid is geen statisch document maar heeft alles te maken met de verschillende vragen die bij vrijwilligersorganisaties spelen. Vaak gaan deze vragen over de korte(re) termijn. Als organisaties naar het ‘waarom’ willen kijken - Waarom wil je met vrijwilligers werken? - kunnen ze ook op langere termijn vooruit. Juist de ‘waarom’ vragen zijn belangrijk en daar creëren we tijd en mogelijkheden voor in de workshop”, vertelt Frederik.

De deelnemers waren heel enthousiast over de workshop: “Ik hoor veel vragen waar ik nog niet over nagedacht heb. Door de interactie heb ik meer inzichten gekregen. De ervaringen die hier in de groep uitgewisseld worden, zetten je weer op scherp!”.

 Een organisatie met een goed vrijwilligersbeleid verstaat de kunst om vrijwilligers tevreden te houden, hun betrokkenheid te vergroten en nieuwe vrijwilligers aan te trekken.

Onder andere door het werk met en voor de vrijwilligers slimmer te organiseren, de ervaring en kennis van vrijwilligers te benutten en natuurlijk om alle goede en leuke dingen van de organisatie zichtbaar te maken!

Wil je meer weten?

Onze adviseurs vrijwilligerswerk weten hoe je een vrijwilligersbeleid vorm geeft en optimaal inzet. Kunnen wij iets voor jouw organisatie betekenen? Neem dan contact op met één van de adviseurs via 076-52 33 555 of per e-mail:  .

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI