‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

"Wat hier in Breda vandaag gebeurt, is uniek"

Reguliere basisschoolkinderen sporten samen met kinderen uit het speciaal onderwijs tijdens de Special KIDS Dag

Geplaatst op 07-10-2016

Vandaag vond de vierde editie van Special KIDS dag plaats op het sportterein van AV Sprint. 420 basisschoolkinderen, van zowel het reguliere onderwijs als het speciaal onderwijs, werden in 43 gemixte teams ingedeeld. Zij konden meedoen aan allerlei activiteiten. Of dat bij een Bredase sportvereniging, bij het springkussen of één van de vele andere spellen was, mochten ze zelf bepalen.

Torch run

Vanaf 9.00 uur kwamen de kinderen met hun begeleiders aan op het sportveld. Toen om 9.30 uur iedereen aanwezig was, waren er plots harde sirenes hoorbaar van politiemotoren, politieauto’s en brandweerwagens. Met veel lawaai werd de dag geopend door een officiële torch run. Het olympisch vuur werd over de atletiekbaan gedragen door kinderen uit het speciaal en regulier onderwijs. Zij werden geholpen door paralympics, politieagenten en brandweermannen. De torch run sloot af met het ontsteken van de vlam. De Special KIDS Dag kon beginnen.

Kinderen worden gestimuleerd te sporten

In samenwerking met AV Sprint en Special Olympics Nederland is de Special KIDS Dag georganiseerd.  Bredase sportverenigingen krijgen tijdens dit evenement de mogelijkheid om hun club te vertegenwoordigen. Volgens Myrthe, dansdocent bij Djazzle, is het een uitgesproken kans om kinderen enthousiast te maken voor een sport: “ik heb een superleuke dag gehad met alleen maar gemotiveerde groepen die ook heel erg goed konden dansen. Dat vond ik heel leuk om te zien. Na mijn dansworkshop deelde ik een folder uit, zodat de kinderen weten waar ze terecht kunnen als ze vaker willen dansen.” Ex-professioneel basketballer Henk Pieterse was ook van de partij. Hij leerde de kinderen onder andere hoe ze moeten dribbelen met zijn basketballclinic ‘Yes You Can’.

 “Wat hier in Breda vandaag gebeurt, is uniek”

Jaap Verkroost, bestuurslid bij Special Olympics Nederland, kwam ook een kijkje nemen: “Wat hier in Breda vandaag gebeurt, is uniek. Ik heb dit zelden in Nederland op deze manier gezien; die integratie van speciaal en regulier basisonderwijs. Teams die gemixt zijn en die gewoon op een relaxte manier een fantastische dag beleven. Dat is mooi om te zien.” Annemarie van Breda Actief sluit zich hierbij aan: “Het was weer fantastisch om deze dag te mogen organiseren. Ik hoor zoveel leuke reacties en zie ontelbaar blije gezichten. Ik kan nu al niet meer wachten tot volgend jaar!”

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI