‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

We hebben meer lef gekregen om onszelf te laten zien!

Hobbyclub Princenhage succesvoller met vrijwilligers

Geplaatst op 30-03-2015

Vorig jaar kregen 260 organisaties en burger-, buurt- en wijkinitiatieven advies van Breda Actief waaronder Hobbyclub Princenhage waar Ineke Buijnsters coördinator is. Het eerste gesprek met de adviseur was een echte eyeopener: “Ik kreeg veel informatie, tips en meteen een gevoel van 'wauw', dat kan dus ook! Daar hebben we nooit aan gedacht!”

Uit je comfort zone!

Tijdens een eerste kennismaking bleek al dat de Hobbyclub uiteenlopende vragen had: over werving van en omgaan met vrijwilligers, het inrichten van de organisatie, de accommodatie, PR en communicatie en samenwerken met andere organisaties. Ineke vertelt: “Het is heel fijn als er iemand naar je luistert en met een open blik positief naar je organisatie kijkt. De adviseur van Breda Actief is betrokken en heeft oprechte belangstelling. Hierdoor werd ik me bewust van de mogelijkheden die er allemaal zijn. Ze haalde me uit mijn comfort zone en ik werd geprikkeld om buiten de geijkte mogelijkheden te kijken. Bovendien heeft ze me ervan bewust gemaakt dat wij als kleine organisatie ook waardevol zijn. Ik ben echt trots op de Hobbyclub en dat heeft uitwerking op het hele team.”

Meer leden, meer vrijwilligers en nieuwe samenwerkingen

Door mee te doen aan verschillende activiteiten voor vrijwilligersorganisaties heeft de Hobbyclub meer vrijwilligers gekregen en weten meer mensen en organisaties hen te vinden. Ineke vertelt verder: “De adviseur maakte ons enthousiast om mee te doen met verschillende lokale en landelijke activiteiten. Dit heeft ons nieuwe leden, meer vrijwilligers, meer jonge enthousiaste mensen en waardevolle samenwerkingen opgeleverd. We hebben meer lef gekregen om onszelf te laten zien, we durven meer te vragen en naar buiten te treden. Er is meer positieve energie in de organisatie gekomen. Vroeger durfde ik niet zoveel niet zoveel te vragen voor de Hobbyclub en nu: ga ik overal op af en durf veel meer! Bovendien hebben we goede adviezen en begeleiding gehad in het bestuurlijke en administratieve proces: we hebben bijvoorbeeld de betaling van onze contributie vereenvoudigd en verbeterd. Dat scheelt veel tijd en werk.”

Advies via Breda Actief

Sportverenigingen, vrijwilligersorganisaties, burger-, buurt- en wijkinitiatieven in gemeente Breda maken gebruik van de adviezen van Breda Actief. “Andere organisaties en initiatieven zou ik zeker aanraden om eens met een adviseur van Breda Actief in gesprek te gaan. Laat je ook stimuleren door een deskundige adviseur met veel ervaring. Je haalt eruit wat bij jou past. Als je iets in gang zet, zie je meteen resultaat. Daardoor wordt je enthousiast om nieuwe dingen aan te pakken! Wij gaan nog even door met de adviseur van Breda Actief, we hebben nog zoveel plannen!”

Wil je het volledige interview lezen? Dat vind je hier.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI