‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

We zetten sportverenigingen in de schijnwerpers

Geplaatst op 15-06-2014

Het werven van nieuwe leden is een belangrijk aandachtspunt voor Bredase sportverenigingen. Voor veel verenigingen blijft dit een uitdaging. We trappen komend sportseizoen af met een knallend Sportfestival dat sportverenigingen in de schijnwerpers zet. Als extra impuls voor ledenwerving bieden wij daarnaast gratis promotie via sportintroductie cursussen. Nieuw zijn daarbij de cursussen voor volwassenen en senioren. Wil je ook meedoen met jouw vereniging? Meld je dan voor 13 juli aan!

Na het succes van de eerste editie, organiseren we op 13 september 2014 voor de tweede keer het Sportfestival Breda. Verenigingen kunnen zich manifesteren door bezoekers hun sport te laten ervaren; een uitgelezen kans voor de Bredase sportwereld. 

“Ik had nooit verwacht dat ik tijdens het evenement een sport zou vinden die helemaal bij mij past. Het was ontzettend tof om zoveel sporten op één dag uit te kunnen proberen,” aldus een enthousiaste bezoeker van Sportfestival Breda 2013. 

Het evenement staat dit jaar in het teken van ‘drie generaties in beweging’. Een uitje voor de hele familie dat georganiseerd wordt voor kinderen, volwassenen en senioren. Verenigingen kunnen dus activiteiten aanbieden voor jong en oud. Het evenement vindt plaats in de binnenstad van Breda. Hierdoor verwacht de organisatie een hoog bezoekersaantal. 

Daarnaast starten in het najaar weer de sportintroductie cursussen. Naast het aanbod voor basisschoolkinderen kunnen verenigingen hun sport nu ook presenteren aan volwassenen en senioren (55+). Dit project biedt verenigingen gratis promotie en verspreiding van hun sportaanbod. Afgelopen jaren is dan ook gebleken dat veel deelnemers van de sportintroductie cursussen lid worden van de vereniging. 

Om de inschrijving voor de sportintroductie kracht bij te zetten kunnen bezoekers van het Sportfestival zich ook ter plekke inschrijven voor een cursus naar keuze. Verenigingen die zowel deelnemen aan het Sportfestival als sportintroductie cursussen bieden bezoekers van het festival zo de mogelijkheid om stapsgewijs kennis te maken met hun sport. Dit vergroot de kans op ledenwerving. Deelname aan het Sportfestival verplicht de vereniging echter niet tot deelname aan de sportintroductie of andersom. 

Zoals hierboven al vermeld kun je jouw vereniging tot 13 juli aanmelden voor één of beide projecten via   of 076-5233555 (vraag dan naar Suzan Zwiers of Lieke Reinders).

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI