‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

"We zien weer nieuwe kansen"

Succesvolle workshop ‘Verder kijken dan de grenzen van je organisatie’

Geplaatst op 05-02-2018

Zes organisaties deden vorige week mee aan de workshop ‘Verder kijken dan de grenzen van je organisatie’ van Breda Actief. De workshop werd voor de tweede keer gegeven, na een succesvolle editie van vorig jaar. Vrijwilligersorganisaties en sportclubs werden geïnspireerd om hun blik meer naar buiten te richten ten behoeve van de toekomst en het voortbestaan van de club of organisatie. Hoe kan je op een vernieuwende manier naar je organisatie of sportclub kijken? Waarom zou je dat doen en welke kansen liggen er? En het belangrijkste; hoe pak je dat aan?

Andere mindset

Hoe richt je je blik meer naar buiten? Het gaat dan vaak om een andere mindset met een ondernemende houding. Het is positief denken vanuit kansen die aansluiten bij je doelgroep en de ontwikkelingen in de samenleving. Meer samenwerking zorgt daarbij voor continuïteit en zichtbaarheid en je organisatie of club. Het is leuk om bij een actieve en vernieuwende club te horen. Dit alles zorgt weer voor meer commitment en binding met leden en vrijwilligers en het vinden van nieuwe vrijwilligers. Je speelt als organisatie of club in op nieuwe kansen. “We hebben met de clubs en organisaties gezocht naar hun stip op de horizon en naar het verhaal wat hun club of organisatie uniek maakt. Probeer zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoeften van je leden, vrijwilligers en andere betrokkenen om te kijken waar kansen liggen met betrekking tot andere doelgroepen en nieuwe activiteiten.” Laat Stephanie Verdoolaege, een adviseur van Breda Actief, weten.

Mooie voorbeelden

Eén van de deelnemers gaf aan: “Ik krijg nu ideeën waar ik helemaal nog niet aan heb gedacht. Ik kan hier verder mee aan de slag. Ook heb ik net een andere organisatie ontmoet en we gaan bekijken of we gaan samenwerken in het delen van de accommodatie.” Als ambassadeur van deze mindset kwam Ryan Angela, de voorzitter van HSC Jeka, vertellen over zijn ervaringen met het omarmen van de openclub gedachte. “Denk groot, maar maak de stappen en taken klein, bijvoorbeeld de vrijwilligers kleine taken laten doen. Daarnaast betrek ik nieuwe leden meteen bij de club. Ouders van kinderen mogen bijvoorbeeld ook meedoen met trainingen in het begin. Zo leren ze de club kennen en krijgen ze meer binding. Ook heb ik veel contact met clubs en andere partijen uit de buurt om verschillende activiteiten aan te bieden aan onze leden en de wijk." 

We denken graag mee!

“Wij geloven in de energie die sport en vrijwilligerswerk teweegbrengt en gebruiken deze bij het versterken van organisaties en sportclubs. Alle verenigingen, buurtinitiatieven of vrijwilligersorganisaties die grote of kleine vragen hebben, kunnen bij ons terecht. We denken graag met je mee.” zegt Renée Sterk, ook één van de adviseurs binnen Breda Actief, enthousiast.

Meer weten? Neem contact op met één van de adviseurs van Breda Actief via 076-5233555 of .

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI