‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Weer of geen weer, X-kids weer een groot succes!

Geplaatst op 07-05-2014

Op dinsdag 6 en woensdag 7 mei organiseerden we weer een zinderend X-kids voor ruim tachtig kinderen. De watergames editie van het sportevenement zorgde voor veel pret en sportiviteit. Naast vlottenbouwen, pijl- en boogschieten, beachvoetbal en touwtrekken ontstond er zelfs een heus watergevecht. Na X-kids organiseren we bovendien weer volop gratis sport- en spelactiviteiten in de wijken van Breda.

Wat me echt opviel was dat de sfeer tijdens de afgelopen dagen erg goed was. De regen werd getrotseerd en de kids namen zelfs een verfrissende duik in de Asterdplas! Het was dus weer een geweldig sportieve editie van X-kids.” Aldus onze sportcoach Daan Poelmans over het sportevenement in de meivakantie.

Vlotten bouwen

Twee dagen lang namen kinderen tussen zes en twaalf jaar onder leiding van de onze sportcoaches deel aan veertien verschillende sport- en spelactiviteiten. De strijddecors waren hierbij de Bredase Asterdplas en het Teteringse Cadettenkamp. Bijna vijftig kinderen trotseerden op dinsdag 6 mei de regen aan de Asterdplas. Met de grootste lol bouwde zij vlotten met Scouting Sint Joris, hebben zij handboog geschoten met handboogvereniging Archery en hebben zij gekwallebald.

Ik vond het het allerleukst om vlotten te bouwen. Ik dreef zelfs een beetje te ver af waardoor ik terug moest zwemmen. Maar dat vond ik helemaal niet erg hoor. Ik wilde lekker zo lang mogelijk op het vlot blijven!” aldus een van de jonge sportertjes die het duidelijk naar haar zin had.

Op woensdag 7 mei werd in de bossen bij het Cadettenkamp volop geklommen en geklauterd. Naast het Zweeds loopspel, touwtrekken en beachvoetbal werden de ruim dertig kids ook getrakteerd op een beachvolleybalclinic van Deltalent.

Special X-kids

Ook kinderen uit het Special onderwijs waren van de partij. Onder de noemer Special X-kids  konden zij dankzij de inzet van extra vrijwilligers onbezorgd meedoen aan alle sport- en spelactviteiten. Een van de ouders over X-kids: “Met tranen in m'n ogen ben ik na X-kids naar huis gereden. Zo blij dat mijn zoon zo'n gave middag heeft gehad. Vóóraf had ik geen idee dat hij een op een begeleiding zou krijgen. Dat was een waar cadeau!”

Wil je meer van X-kids zien? klik dan snel hier voor alle foto's!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI