‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Wekelijks samen wandelen met de Wandel Challenge

Breda aan de slag voor de Nationale Diabetes Challenge

Geplaatst op 10-05-2018

De provincie Noord-Brabant wil graag 50.000 Brabanders laten starten met bewegen. Reden genoeg voor het sportloket om aan te sluiten bij de Nationale Diabetes Challenge. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij op een laagdrempelige manier mensen een eerste stap zetten om te gaan bewegen. Tijdens de Wandel Challenge West-Brabant werken mensen met én zonder diabetes binnen 20 weken aan hun conditie. Dit doen ze niet alleen, maar gezellig samen in een groep en in hun eigen omgeving.

“Wandelen om te behandelen”

Bas van de Goor van de Nationale Diabetes Challenge: “Voor mensen met diabetes is wandelen een erg goed medicijn. Daarom gaan we wandelen om te behandelen. Dat hoeft u niet alleen te doen, tijdens de Nationale Diabetes Challenge gaan we met u mee. We gaan wekelijks samen wandelen. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. Het is dus niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen”.

Wandelgroepen in Breda

In Breda zijn er al meer dan 100 deelnemers gestart. Wekelijks gaan mensen met én zonder diabetes onder begeleiding van wandeltrainers samen met huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en podologen op pad. Er is nog steeds de mogelijkheid om aan te sluiten bij een van de wandelgroepen:

Belcrum Terheijdenseweg 110 woensdag 19.00 uur
Breda Noord Bernard de Wildestraat 400A dinsdag en donderdag 12.00 uur
Breda Zuid - Ginneken Burgemeester Middelderlaan
(hoek Schoolakkerplein)
woensdag 10.00 uur
Gezondheidscentrum Bredero Brederostraat 2A woensdag 16.30 uur
Princenhage Essenstraat 54 dinsdag 18.30 uur

Wil je ook meedoen met een van deze wandelgroepen? Neem dan contact op met Janine van Gurp of Claudia Rens van het Sportloket door te mailen naar  of bel naar: 076 - 52 33 555.

Landelijk evenement

Voor deelnemers is er tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan het grote landelijke wandelevenement op 29 september te Amsterdam. Dankzij de wandelgroepen wordt er verwacht dat iedereen zeker 5 km kan lopen. Maar sommige fanatiekelingen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI