‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Wij maken er een punt van in Breda, jij toch ook?

Hoe houden organisaties en clubs het veilig en gezellig met elkaar?

Geplaatst op 21-11-2016

In de week van 21 tot en met 27 november start de Bredase campagne: ‘Wij maken er een punt van in Breda.’ Hiermee maken sportverenigingen, vrijwilligersorganisaties en initiatieven een punt van ongewenst gedrag bij organisaties waar vrijwilligers aan de slag zijn. De campagne is een samenwerkingsverband met onze partners: Veilig Thuis, CJG Breda, GGD West-Brabant en Radar.

Onder de aandacht blijven

Renée Sterk, onze adviseur vrijwillige inzet, over de campagne: “Het is belangrijk dat dit onderwerp onder de aandacht komt, en ook blijft. Met de campagne willen we organisaties bewust maken hoe zij zoveel mogelijk kunnen voorkomen dat er ongewenst gedrag plaatsvindt. En dat ze weten welke stappen ze kunnen zetten als het toch misgaat. Met deze campagne borduren we voort op de landelijke campagne van vorig jaar. Samen maken we er ‘nog steeds’ een punt van in Breda.”

Nieuwe cultuur bij organisaties en clubs

De inhoud van de campagne is gericht op het beleid van een club of organisatie bij grensoverschrijdend gedrag. Een goed beleid zorgt ervoor dat men het gesprek aangaat. Want, hoe ga je met elkaar om? Daar zijn goede afspraken over te maken met elkaar. Op deze manier ontstaat er een aanspreekcultuur binnen een club en/of organisatie. Een waarbij zoveel mogelijk voorkomen wordt dat er ongewenst gedrag plaatsvindt. Gebeurt dit toch, dan weet men de juiste stappen te zetten. Op het moment dat jouw organisatie of club via social media en/of de website uiten dat jullie ‘er een punt van maken in Breda’, laten je zien dat je met het onderwerp bezig bent. Zo inspireer je ook anderen. Om dit offline ook kracht bij te zetten kan je organisatie de poster onder dit bericht uitprinten en ophangen.

Ondersteuning en begeleiding

Samen met Veilig Thuis, CJG Breda, GGD West-Brabant en Radar bieden we ondersteuning en begeleiding om met het thema ‘ongewenst gedrag’ aan de slag te gaan. Iedere partner heeft hierin zijn eigen expertise. Vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen worden zo op de beste manier ondersteund. “Het is heel fijn intensief samen te werken met deze ketenpartners.” Vertelt Renée; “We weten elkaar snel te vinden en dat maakt dat we vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen steeds beter kunnen versterken.”

Maak jij er ook een punt van?

Wil jij er ook een punt van maken? Neem dan contact met ons op door te mailen naar  of te bellen naar 076 - 52 33 555. Wij helpen je een nieuw beleid te creëren in maar vier stappen.


Laat daarnaast aan je omgeving zien dat je met het onderwerp bezig bent door onderstaande poster uit te printen en hem aan je raam te hangen óf door het op social media aan te kondigen met de hashtag #wijmakenereenpuntvan.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI