‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Wij maken er een punt van in Breda!

Tijdens de Nationale Sportweek is er natuurlijk ook aandacht voor Sportiviteit en Respect

Geplaatst op 15-09-2017

Miljoenen Nederlanders sporten elke dag met veel plezier. De sportclub is een plek waar mensen dat plezier kunnen beleven in een sociale, prettige en veilige omgeving. Helaas komt in de sport ook ongewenst gedrag voor zoals (seksuele) intimidatie, pesten, discriminatie en andere vormen van ongewenst gedrag voor.

Sportiviteit & Respect

Die taak om ongewenst gedrag tegen te gaan, ligt voornamelijk bij de clubs, maar Breda Actief biedt daarbij ondersteuning. Zo hebben bijvoorbeeld alle voetbalvereniging in Breda, evenals de hockeyclubs, de handen ineen geslagen om samen te werken aan het thema Sportiviteit & Respect. Samen maken wij een punt van ongewenst gedrag! Movisie heeft hier een filmpje over gemaakt zodat je duidelijk kunt zien waar het nou over gaat. 

 

Campagne in november

Laat zien dat jouw club er ook een punt van maakt! Hoe je dat kan doen? Door de online campagne 'Wij maken er een punt van in Breda' (6 november tot en met 12 november) geven we in Breda extra aandacht voor het onderwerp sociale veiligheid binnen vrijwilligersorganisaties en sportclubs. Dit doen we in samenwerking met de partners Veilig Thuis, CJG Breda, GGD West Brabant en Radar.

Meer informatie

Wil je hiermee aan de slag of eens verder praten over dit thema? Neem contact op met Renée Sterk of Stephanie Verdoolaege via 076-5233555 óf via . Kijk voor meer informatie hier.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI