‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Wij maken er ‘nog steeds’ een punt van in Breda

Zeg ‘nee’ tegen grensoverschrijdend gedrag binnen jouw sportvereniging of vrijwilligersorganisatie!

Geplaatst op 26-10-2017

In de week van 6 tot en met 12 november start de Bredase campagne: ‘Wij maken er een punt van in Breda’. Deze week valt samen met de nationale ‘Week van Respect’ en sluit hier goed op aan. Ken of ben jij die vrijwilligersorganisatie of sportvereniging die grensoverschrijdend gedrag aan wil pakken? Maak er dan een punt van en roep anderen op om dit ook te doen!

Organisaties bewust maken

Dit jaar valt de campagne samen met de ‘Week van Respect’ waarbij jongeren bewust worden gemaakt van het bespreekbaar maken van lastige onderwerpen, zoals ongewenst gedrag. “Het is belangrijk dat dit onderwerp onder de aandacht blijft. Met de jaarlijks terugkerende campagne willen we bewustzijn creëren bij vrijwilligersorganisaties en sportclubs, hoe zij zoveel mogelijk kunnen voorkomen dat er grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt. En dat ze weten welke stappen ze kunnen zetten als het toch misgaat. Samen maken we er ‘nog steeds’ een punt van in Breda.” Aldus Renée Sterk, adviseur bij Breda Actief.

Hoe kan ik er een punt van maken?

De campagne is gericht op het preventief handelen van een club of organisatie op het gebied van sociale veiligheid. Hoe zorg je voor bewustwording en aandacht voor dit thema? Het is van belang dat je elkaar aan kan spreken en dat je weet welke stappen er gezet kunnen worden als er iets vervelends gebeurt. De focus daarbij is het zoveel mogelijk voorkomen van ongewenst gedrag. Hier kun je een simpel vierstappenplan vinden om een handvat te bieden aan verenigingen en organisaties die hier nieuw mee zijn. In Breda probeert men de krachten te bundelen; zo werken vijf hockeyclubs in Breda samen aan Sportiviteit en Respect én hebben 16 voetbalclubs op 23 oktober een overeenkomst getekend waarin zij laten zien samen te werken aan een veiliger sportklimaat in Breda! Jouw vereniging of organisatie kan ook meedoen met de campagne in de ‘Week van Respect’, door op de website en social media van jouw organisatie/vereniging te laten zien dat jullie ‘er een punt van maken in Breda’. Offline kunnen je dit laten zien door een poster te downloaden en op te hangen, deze vind je hier. Zo  laat jouw organisatie/vereniging zien dat sociale veiligheid hoog op de agenda staat. Zo stimuleer en inspireer je  andere organisaties om hetzelfde te doen! 

Samenwerking binnen Breda

De vijf Bredase partners Veilig Thuis, GGD West Brabant, Radar, CJG Breda en Breda Actief bieden samen ondersteuning en begeleiding aan verenigingen en organisaties om ermee aan de slag te gaan in de praktijk. Zij voeren samen deze campagne en Radar heeft het studententeam ‘So Far’ betrokken om mee te denken hoe het beste aandacht te genereren voor de campagne. Iedere partner heeft zijn eigen expertise, waardoor vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen op een zo goed mogelijke manier worden ondersteund. “Het is goed om intensief samen te werken met deze ketenpartners.” vertelt Renée; “We weten elkaar snel te vinden en dat maakt dat we organisaties en clubs steeds beter op maat kunnen versterken.”

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Renée Sterk: 076-5233555 of e-mail:

 

MEER INFORMATIE

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI