‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Wijksport is weer gestart!

Je vindt onze sportcoaches weer in de wijk

Geplaatst op 11-09-2017

In elke wijk van Breda zijn ze te vinden, de sportcoaches van Breda Actief. Na de zomerperiode zijn ze weer enthousiast van start gegaan op de verschillende playgrounds en sportveldjes. Al jaren organiseren de sportcoaches van Breda Actief met veel plezier verschillende sport- en spelactiviteiten in de wijken van Breda. Nu het schooljaar weer begonnen is, zijn de activiteiten in de wijk ook weer gestart. Ben jij tussen de 10 en 19 jaar? Doe dan ook mee!

Wijksport

Wijksport is voor jeugd van verschillende leeftijden. De activiteiten zijn altijd gratis en voor iedereen toegankelijk. Het maakt dus niet uit op welke school je zit, waar je vandaan komt of dat je al een sport beoefent, iedereen is welkom. We vinden het belangrijk dat de jeugd genoeg aan beweging doet buiten schooltijd. Tijdens de activiteiten staan respect voor elkaar en sportiviteit hoog in het vaandel.

Wijksportcoaches

De wijksportcoaches Mark de Brouwer (Zuidoost), Andre van Dongen (Noordoost), Michel Verhagen (Noordwest), Jaap van Loon en Obie Peersman (Zuidwest) zijn meerdere keren per week in verschillende wijken actief. Daar geven zij de jeugd een kans om te sporten. Zij richten zich vooral op de doelgroep in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar. Tijdens de activiteiten wordt er samengewerkt met verschillende jeugdwerkorganisaties.

‘Wij willen alle jongeren een kans geven om te bewegen en hun talent te ontdekken. De vraag vanuit de jongeren proberen wij te beantwoorden met een passend aanbod. Door middel van goede samenwerking met verschillende partners in de wijk creëren wij kansen voor de jongeren.’ aldus de wijksportcoaches.

Sportieve evenementen

Ook dit sportseizoen organiseren we een aantal leuke sportieve evenementen. Zo is er onder andere de Cruijff Court 6 tegen 6 kampioenschappen medio maart, de Ramadan Cup Breda in mei en in de schoolvakanties de X-kids activiteiten.

Aanmelden

Wil je meedoen aan Wijksport? Dan hoef je je niet aan te melden. Iedere week kun je meedoen en het is helemaal gratis! Het activiteitenoverzicht van ‘Wijksport’ vind je via onderstaande button:

Wijksport: doe ook mee!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI