‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

X-kids breidt uit!

Tijdens de komende editie van X-kids gaan we samenwerken met The Colour Kitchen

Geplaatst op 19-10-2016

In de herfstvakantie organiseren onze sportcoaches weer verschillende X-kids activiteiten. Kinderen kunnen zo ook tijdens hun schoolvakanties sportief bezig zijn. Naast de samenwerkingen die we steeds zoeken met sportclub, introduceren we deze herfst iets nieuws: we gaan samenwerken met The Colour Kitchen. The Colour Kitchen is een organisatie die jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt de kans biedt hun talenten te ontwikkelen om uiteindelijk een mbo diploma in de horeca te behalen. Op zowel dinsdag als woensdag zullen de leerlingen van The Colour Kitchen aanwezig zijn bij de X-kids activiteiten in Boeimeer en Brabantpark. Zij begeleiden dan een zelfbedachte activiteit die te maken heeft met het thema voeding.

Iets terugdoen voor de samenleving

De leerlingen van The Colour Kitchen zijn blij met de kansen die ze krijgen en willen graag iets terugdoen voor de samenleving. De mogelijkheid om kinderen in hun schoolvakanties actief bezig te houden tijdens X-kids, kwam als geroepen. Ook de docenten van The Colour Kitchen zijn enthousiast. Het is een enorm leuke leerervaring voor deze jongeren. Samen met Breda Actief zijn de leerlingen gaan brainstormen over hoe ze het programma vorm konden geven. Hier kwamen veel leuke en creatieve ideeën uit. De beste ideeën zijn verder uitgewerkt en worden in de herfstvakantie gerealiseerd. Dat klinkt nog wel spannend, vinden de jongeren. Maar met de begeleiding van de docenten en een sportcoach erbij, komt het helemaal goed! 

Dat wordt smullen

De leerlingen van The Colour Kitchen hebben samen hun definitieve idee uitgewerkt. Ze laten hiermee aan de kinderen zien dat koken ontzettend leuk kan zijn. Op een creatieve manier verzamelen de deelnemers de ingrediënten voor hun eigen traktatie. Ze starten de race met een dienblad in de hand, rennen langs obstakels, verzamelen producten en mogen er daarna mee gaan koken. En natuurlijk mogen ze hun zelfgemaakte traktatie vervolgens lekker opsmullen.

Meedoen?

Lijkt het je leuk mee te doen aan de activiteit van The Colour Kitchen? Meld je dan aan voor de sport- en spelmiddag op dinsdag 25 oktober in Boeimeer of voor de modderspelen op woensdag 26 oktober in Brabantpark. Bovendien kun je je ook nog aanmelden voor de freerunclinic, de modderspelen in Bavel of het sportcircuit! Bekijk het hele programma en schrijf je in!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI