‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

X-kids Urban Games super geslaagd!

Geplaatst op 20-02-2015

Skaten, skelteren, boksen, limonade drinken, trampoline springen, paintballen... De populaire X-kids editie Urban Games zat al snel vol en bleek ook een groot succes!

In totaal deden maar liefst tweehonderd kids mee met X-kids Urban Games. Honderd deelnemers waren 's ochtend te vinden op twee locaties te vinden: Pier15 en Crossjumps. En ’s middags probeerden weer honderd deelnemers Trefpaintball uit in de oude FAAM fabriek.

Skateboarden bij Pier15

‘Wow dit is vet cool! Ik ga op skateboardles’ (deelnemer X-kids Urban Games, Pier15)

Veel kids hadden hun eigen skateboard mee en keken hun ogen uit in de grote skatehal. Pier15 was voor veel ouders een enorme verrassing; ze wisten niet van het bestaan af.Vanuit de bar boven de skatehal zagen zij het vermaak van hun kinderen. De skateworkshops waren voor ieder wat wils: van beginner tot de al wat betere skateboarder waren leuke oefeningen en spelletjes bedacht. De skelterrace rondom het oude pompstationnetje was erg populair. De jongste kinderen vermaakten zich in de kantine met: twister, sjoelen, een potje boksen en heerlijke limonade drinken.

Trampolinespringen bij Crossjumps

"Wauw ik heb de muursalto geleerd op de trampoline!" (Mees, 11, Crossjumps)

Ook de locatie van Crossjumps was een schot in de roos. Binnen twee dagen waren alle plaatsen al vergeven. Ook de laagdrempelige activiteit met veel springplezier bleek voor velen een eerste ervaring met trampolinespringen in Breda. Met de 24 tellende trampolinemat hebben de vijftig deelnemers, waarvan 7 special X-kids, zich geen moment verveeld. Net als bij Pier15 zorgden de sportcoaches van Breda Actief, naast het springen, voor leuke afwisselende games.

Kids Paintball

"Het was wel spannend, maar echt heel gaaf!" (onbekend meisje, Trefpaintball)

’s Middags was het tijd voor Kids Paintball, bij het onlangs geopende Trefpaintball. In een spannend doolhof, in de nok van de oude fabriek verschuilden en verstopten kids om zo de andere teams te raken met verfballetjes. De dappere krijgers vonden het soms erg spannend, maar vooral heel erg cool. Met een echt beschermend masker op, voelden ze zich als echte geheime agenten. Voor veel kids duurde het paintball veel te kort, maar gelukkig leefden zij zicht daarna nog helemaal uit in de grote onderverdieping van de fabriekshal. Onder begeleiding van de sportcoaches speelden zij het levend stratego spel. 

Heb je deze X-kids editie gemist?

Houd dan onze website in de gaten! In de meivakantie staat er weer een nieuwe X-kids op het programma. Kun je niet zolang wachten? Kijk dan bij Sporten in de Wijk! Er zijn wekelijks leuke en gratis sportactiviteiten op het programma in verschillende wijken van Breda!

 

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI