Ontdek vrijwilligers

Online vacaturebank

Via de online vacaturebank www.bredavoorelkaar.nl vind je op een makkelijke manier vrijwilligers die passen bij jouw organisatie. Heb je alleen een klus of heb je iemand nodig voor langere tijd? Voor beide vormen van vrijwilligerswerk zijn er leuke vrijwilligers te vinden.

On tour in de wijk

Is jouw organisatie op zoek naar vrijwilligers? Zet je deuren dan open tijdens een ‘On tour in de wijk’. Samen met Breda Actief organiseer je deze activiteit om nieuwe potentiële vrijwilligers te leren kennen zonder verplichtingen. De kennismakingsactiviteiten worden meerdere keren per jaar georganiseerd in de gemeente Breda. Wij zijn altijd op zoek naar leuke werkplekken voor vrijwilligers om uit te proberen! In kleine groepjes van maximaal vijf personen wordt een of twee dagdelen een activiteit uitgevoerd. De begeleiding wordt verzorgd door medewerkers van Breda Actief en jouw organisatie. Het is gratis en geheel vrijblijvend voor deelnemers. Als organisatie bied je kansen aan potentiële vrijwilligers en heb je vacatures open staan. Wij vragen kandidaten vooraf naar een duidelijke motivatie. Mede hierdoor blijft drie op de vijf structureel vrijwilligerswerk doen! De ‘On tour in de wijk’ is dus dé uitgelezen kans om aan nieuwe vrijwilligers te komen. Bovendien spreek je met de activiteit andere doelgroepen aan en zet je je organisatie in de kijker door de PR die we eraan geven. ‘On tour in de wijk’ organiseren we graag met 1 of meerdere organisaties tegelijk, waardoor tussen deze organisaties ook nieuwe verbindingen kunnen ontstaan.

Groepsactiviteiten voor vrienden of familie

Organiseer je een activiteit of heb je een klus en kun je daarvoor extra hulp van meerdere vrijwilligers tegelijkertijd gebruiken? Steeds vaker willen mensen graag samen met familie, vrienden of teamleden iets doen of ondernemen wat leuk, gezellig én waardevol is! Ze zijn op zoek naar een doe-activiteit en dat kan van alles zijn: bijvoorbeeld een gezellige middag voor ouderen verzorgen, een uitstapje begeleiden, helpen bij een festival of evenement, assisteren bij een sportactiviteit, taart bakken of iets creatiefs maken voor een goed doel of een tuin of clubhuis opknappen.

Wil je graag iets doen, organiseren of heb je een opknapklus, plaats een oproep op Bredavoorelkaar voor een groep vrienden/ vriendinnen, familie of teamgenoten. Geef duidelijk aan om wat voor activiteit of klus het gaat en hoeveel mensen er mee kunnen doen.

NLdoet

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt volgend jaar plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018. Tijdens dit weekend steken tal van betrokken Bredanaars de handen uit de mouwen om bij maatschappelijke organisaties een klus te klaren. 

Meedoen is eenvoudig.
Meld je klus aan via www.mijn.oranjefonds.nl.
Heb je al een Mijn Oranje Fonds account dan kun je met je bestaande inloggegevens een klus aanmelden.
Heb je nog geen Mijn Oranje Fonds account dan kun je deze eenvoudig aanmaken en vervolgens je klus aanmelden. 

Wat moet je doen? 
Een duidelijke en enthousiaste omschrijving van de klus;
een contactpersoon voor deze klus;
het gewenste resultaat. Waarom deze klus en wie maak je blij;
het aantal vrijwilligers dat je zoekt.

Je klus verschijnt vervolgens op www.nldoet.nl. Zo ben je zichtbaar en kunnen belangstellende vrijwilligers uit de omgeving zich via de website aanmelden voor de klus. Laat iedereen in je omgeving weten dat je meedoet en dat je vrijwilligers zoekt. Heb je meer hulp nodig om een leuke klus te verzinnen, wil je meer publiciteit voor de klus of weten hoe je meer vrijwilligers kan krijgen? Neem contact op met Breda Actief.

Advies

Wil je meer informatie over een van bovenstaande projecten of wil je bekijken hoe jij meer vrijwilligers kunt betrekken bij jouw organisatie? Neem dan contact op met de adviseurs van Breda Actief via  of 076-5233555.


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI