‘Net als jij sporten √©n verenigen mensen met een beperking zich ook graag’
Janine van Gurp

Aangepast sporten bij jouw vereniging?

Hoe zorg je ervoor dat oudere leden lid blijven van de vereniging ook wanneer zij niet zo goed meer mee kunnen? Of wil jullie vereniging zich richten op een bepaalde groep zoals chronisch zieken, lichamelijke gehandicapten, autisten, verstandelijk beperkten, langdurig werklozen?

Net als jij sporten én verenigen deze mensen ook graag. Met kleine aanpassingen is sporten bij een reguliere vereniging vaak prima mogelijk. Denk eens aan rolstoeltennis, zitvolleybal of zwemmen voor ouderen. Binnen iedere sporttak zijn er aangepaste vormen mogelijk.

Extra sportaanbod

Een extra sportaanbod is ook leuk voor huidige leden! Vaak blijkt dat tijdens het opzetten van een aangepast aanbod, een aantal huidige leden of iemand uit de directe familie- of kennissenkring graag gebruik willen maken van dit aanbod.

Staan jullie als vereniging open voor het ontvangen van deze sporters? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar jullie sportlocatie, het draagvlak binnen de vereniging en de regionale spreiding van het aanbod. Ook helpen wij je graag met het opleiden van vrijwilligers of met praktische zaken omtrent het nieuwe aanbod. Voor meer informatie, neem gerust op. Wil je geïnspireerd raken? Bekijk dan hieronder het filmpje van Elke van Achterberg.


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI