‘Lekker in je vel met Breda Actief’

Breda Actief wil dat iedereen in Breda lekker in z’n vel zit!

 

Op het gebied van vrijwillige inzet, sport en bewegen, zijn wij er voor iedereen in gemeente Breda. Of het nu gaat over het vinden van leuke en leerzame vrijwilligersvacatures of het werven van vrijwilligers, het daadwerkelijk sporten voor jong en oud of bijvoorbeeld advies over aangepast sporten… Voor al deze onderwerpen en meer kun je gratis bij ons terecht.

Sport en bewegen

Breda Actief adviseert sportaanbieders over organisatorische en bestuurlijke vraagstukken. Bovendien verbinden we verschillende partners in de stad om voor verschillende doelgroepen een beweegaanbod te creëren. Voor ouderen, volwassenen, jongeren en kinderen, maar ook voor mensen met een beperking. Rolstoeltennis, een cursus ‘Nordic Walking’ en aquasport zijn een paar voorbeelden. Inmiddels hebben ook duizenden kinderen meegedaan aan projecten zoals ‘Special Heroes’, ‘Sportintroductie’, ‘X-Kids’ en ‘Sporten in de wijk’. Een groot aantal basisscholen in het reguliere en speciale onderwijs werkt samen met de sportcoaches van Breda Actief. Om dit te realiseren onderhouden we nauw contact met de sportvereniging. 

Vrijwillige inzet

In Breda zijn duizenden vrijwilligers actief. Dat doen ze omdat ze het leuk vinden, zich betrokken voelen, om mensen te ontmoeten en omdat ze iets willen betekenen voor anderen. Breda Actief ondersteunt al deze mensen in zowel georganiseerd als ongeorganiseerd verband en wil nog meer inwoners betrekken bij het vrijwilligerswerk in Breda zodat we straks de 'vrijwilligste stad' van Nederland worden. Dit doen we bijvoorbeeld door het organiseren van het Bredaas Café Vrijwilligerswerk en Dé Vrijwilligersmarkt Breda, het verbinden van organisaties en scholieren binnen het Maatschappelijk Betrokken Onderwijs, het aanbieden van cursussen en trainingen via Vrijwilligersacademie Breda en het aanbieden van het digitaal platform nlvoorelkaar.nl waar vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties elkaar kunnen vinden. 


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI