‘Ik had nooit verwacht dat ik tijdens het evenement een sport zou vinden die helemaal bij mij past.’
Bezoeker Sportfestival 2013

Zet jouw vereniging in de schijnwerpers!

Als extra impuls voor ledenwerving bieden wij naast de reguliere adviestrajecten ook gratis promotie via verschillende projecten. Onze adviseurs geloven daarbij in het model van binding voor verenigingssport. Om nieuwe leden te binden gaat dit model uit van drie stappen: 

  1. Jouw potentiële nieuwe lid of vrijwilliger maakt laagdrempelig kennis met jouw sport en vereniging. Bijvoorbeeld tijdens een evenement, open dag of een clinic op school of een werkgever.  
  2. Heeft hij of zij een positieve ervaring? Laat ze een kijkje te nemen op jouw sportlocatie. Bijvoorbeeld via de sportintroductie of het aanbieden van vrijblijvende proeflessen. Zo leren ze het verenigingsleven kennen en is de drempel om lid te worden lager.  
  3. De laatste stap van het model houdt in dat deelnemer wordt opgenomen in het bestaande verenigingsleven. Dit kan door middel van bijvoorbeeld een (proef)lidmaatschap of het aangaan van een vrijwilligersovereenkomst. 

Club Intro Route

Tijdens de Club Intro Route, vergelijkbaar met de ‘Open Huizen Route’, kunnen sportclubs en accommodaties hun deuren openen voor inwoners van de gemeente Breda om hun aanbod te presenteren. Als sportclub ben je vrij om te bepalen op welk moment je je aanbod open wilt stellen in die week. Lees hier meer over de Club Intro Route. 

X-kids 

X-kids bestaat uit vakantie activiteiten op verschillende locaties in Breda voor basisschooljeugd. Door als vereniging deel te nemen aan X-kids laat je kinderen vrijblijvend kennismaken met jouw sport. Een mooi vervolg voor ledenwerving zijn de sportintroductielessen of een aantal vrijblijvende proeflessen. Lees hier meer over X-kids.

KIDS Sport

Met KIDS Sport maken basisschoolkinderen (groep 3 tot en met 8) tijdens de gymles kennis met verschillende sporten. Jij kunt als vereniging tijdens de gymlessen een clinic of training aanbieden. Je kunt kinderen zo enthousiasmeren voor jullie sport. Een mooi vervolg voor ledenwerving zijn de sportintroductielessen of vrijblijvende proeflessen. Lees hier mee over KIDS Sport.

Sportintro

Na kennismaking is het tijd voor verdieping! Met behulp van sportintro cursussen bouw je een band op met de doelgroep. Ook kun je een thuisgevoel creëren binnen jouw vereniging. De sportintrolessen zijn hèt moment om jullie sportaanbod te presenteren. Lees hier meer over de sportintro. 

Wil je als vereniging deelnemen aan (een of meer) van bovenstaande projecten? Neem dan met ons op.


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI