‘Ik doe vaak mee met sport in de wijk. Leuk en in de buurt!’
Justin

Sport en bewegen

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar het is bovendien ook hartstikke leuk! Actief bezig zijn geeft je namelijk een goed gevoel. Je voelt je fitter en het levert vaak sociale contacten op. Daarom moedigt Breda Actief iedereen aan om te sporten en te bewegen.

  sportloket

Beweegnorm

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert dertig minuten matig intensieve activiteit gedurende minstens vijf dagen per week. Je beweegt matig intensief als je hartslag versnelt zonder buiten adem te raken. Voor kinderen is het belangrijk om minimaal een uur per dag te bewegen.

Populair

Inmiddels beoefent ongeveer 70 procent van de Bredase inwoners wel eens een sport, en dit aantal stijgt nog steeds. Bijna de helft daarvan is lid van een sportvereniging. Fitness, hardlopen, tennis, hockey en veldvoetbal zijn het meest populair onder volwassenen. Kinderen kiezen het vaakst voor hockey, voetbal, zwemmen, tennis en dansen.

Sportactiviteiten

Rolstoeltraining 2.0 - Uitdaging en herhaling

Sportloket West Brabant organiseert in samenwerking met Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant rolstoeltrainingen voor gevorderden.
> Lees verder

01
jul

Certificaatuitreiking Citytrainers Breda

40 nieuwe Citytrainers presenteren zich

Na deze avond zullen 40 jongeren zichzelf officieel Citytrainer van Breda mogen noemen. Hierdoor is Breda een groep nieuwe jongeren die sportieve activiteiten kunnen organiseren rijker.
> Lees verder

06
jul

Rolstoeltraining 2.0 - High Rope Parcours

Sportloket West Brabant organiseert in samenwerking met Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant rolstoeltrainingen voor gevorderden.
> Lees verder

08
jul
Toon alle sportactiviteiten

Sport nieuws


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI