‘Ik doe vaak mee met sport in de wijk. Leuk en in de buurt!’
Justin

Sport en bewegen

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar het is bovendien ook hartstikke leuk! Actief bezig zijn geeft je namelijk een goed gevoel. Je voelt je fitter en het levert vaak sociale contacten op. Daarom moedigt Breda Actief iedereen aan om te sporten en te bewegen.

sporten in de wijk         sportloket

Beweegnorm

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert dertig minuten matig intensieve activiteit gedurende minstens vijf dagen per week. Je beweegt matig intensief als je hartslag versnelt zonder buiten adem te raken. Voor kinderen is het belangrijk om minimaal een uur per dag te bewegen.

Populair

Inmiddels beoefent ongeveer 70 procent van de Bredase inwoners wel eens een sport, en dit aantal stijgt nog steeds. Bijna de helft daarvan is lid van een sportvereniging. Fitness, hardlopen, tennis, hockey en veldvoetbal zijn het meest populair onder volwassenen. Kinderen kiezen het vaakst voor hockey, voetbal, zwemmen, tennis en dansen.

Sportactiviteiten

X-kids gaat On Ice

Doe mee

Op donderdag 11 februari staat de Kunstijsbaan Breda (Terheijdenseweg 506) geheel in het teken van de bijzondere X-kids editie, vol ijspret. Deze editie is ook toegankelijk voor kinderen van het speciaal onderwijs. Om 10:00 tot 12:30 uur gaan kids van 4 tot en met 8 jaar het ijs op. En om 13:30 tot 16:00 uur zijn kinderen van 9 tot en met 12 jaar aan de beurt om de coole ijssporten te beleven! Er is extra begeleiding aanwezig voor kinderen uit speciaal onderwijs. Ook begeleiden onze sportcoaches de kinderen, die nog niet kunnen schaatsen.
> Lees verder

11
feb

Beweegtest Brabantpark/Heusdenhout

Doe mee met de beweegtest!

Op dinsdag 1 maart 2016 vindt er in sportcenter Bress de beweegtest plaats. Heb jij moeite met bewegen? Vind je het lastig om te gaan bewegen? Of wil je juist je fitheid verbeteren? Doe dan mee!
> Lees verder

01
maa
Toon alle sportactiviteiten

Sport nieuws