‘Ik doe vaak mee met sport in de wijk. Leuk en in de buurt!’
Justin

Sport en bewegen

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar het is bovendien ook hartstikke leuk! Actief bezig zijn geeft je namelijk een goed gevoel. Je voelt je fitter en het levert vaak sociale contacten op. Daarom moedigt Breda Actief iedereen aan om te sporten en te bewegen.

  sportloket

Beweegnorm

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert dertig minuten matig intensieve activiteit gedurende minstens vijf dagen per week. Je beweegt matig intensief als je hartslag versnelt zonder buiten adem te raken. Voor kinderen is het belangrijk om minimaal een uur per dag te bewegen.

Populair

Inmiddels beoefent ongeveer 70 procent van de Bredase inwoners wel eens een sport, en dit aantal stijgt nog steeds. Bijna de helft daarvan is lid van een sportvereniging. Fitness, hardlopen, tennis, hockey en veldvoetbal zijn het meest populair onder volwassenen. Kinderen kiezen het vaakst voor hockey, voetbal, zwemmen, tennis en dansen.

Sportactiviteiten

X-kids Zomer Noordoost

Water Battle in Noordoost!

Het schooljaar is alweer voorbij en voor dat het nieuwe schooljaar start trakteren wij jullie op een aantal leuke sportactiviteiten. Het is dus weer tijd voor X-kids!
> Lees verder

15
aug

X-kids Zomer Noordwest

Urban Playground

Het schooljaar is alweer voorbij en om de vakantie te vieren trakteren wij jullie op een aantal leuke sportactiviteiten. Het is dus weer tijd voor X-kids! Kom lekker sporten op woensdag 15 augustus en kom gezellig mee doen.
> Lees verder

15
aug

X-kids Zomer Zuidoost

Water Festival!

Het schooljaar is alweer voorbij en om de vakantie te vieren trakteren wij jullie op een aantal leuke sportactiviteiten. Het is dus weer tijd voor X-kids! Kom lekker sporten op woensdag 15 augustus tijdens een van de vijf activiteiten die wij voor jullie organiseren.
> Lees verder

15
aug
Toon alle sportactiviteiten

Sport nieuws

Schaak-mat!

Vanuit Special Heroes schaaklessen op De Koperakker

Vanuit het project Special Heroes zijn op het Speciaal Onderwijs De... > lees verder


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI