‘Ik doe vaak mee met sport in de wijk. Leuk en in de buurt!’
Justin

Sport en bewegen

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar het is bovendien ook hartstikke leuk! Actief bezig zijn geeft je namelijk een goed gevoel. Je voelt je fitter en het levert vaak sociale contacten op. Daarom moedigt Breda Actief iedereen aan om te sporten en te bewegen.

  sportloket

Beweegnorm

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert dertig minuten matig intensieve activiteit gedurende minstens vijf dagen per week. Je beweegt matig intensief als je hartslag versnelt zonder buiten adem te raken. Voor kinderen is het belangrijk om minimaal een uur per dag te bewegen.

Populair

Inmiddels beoefent ongeveer 70 procent van de Bredase inwoners wel eens een sport, en dit aantal stijgt nog steeds. Bijna de helft daarvan is lid van een sportvereniging. Fitness, hardlopen, tennis, hockey en veldvoetbal zijn het meest populair onder volwassenen. Kinderen kiezen het vaakst voor hockey, voetbal, zwemmen, tennis en dansen.

Sportactiviteiten

X-Kids kerstvakantie

Kom ook sporten in jouw wijk!

Tijdens de kerstvakantie wordt er natuurlijk weer X-kids georganiseerd. Op 2 januari zullen waarschijnlijk de wijkactiviteiten van X-kids plaatsvinden. Meer informatie hierover volgt later.
> Lees verder

03
jan

Stedelijke X-kids kerstvakantie

Sport en speel jij ook gezellig mee?

Tijdens de kerstvakantie wordt er natuurlijk weer X-kids georganiseerd. Op 3 januari zal waarschijnlijk de stedelijke X-kids plaatsvinden. Meer informatie hierover volgt later.
> Lees verder

04
jan

Koningsspelen 2018

Doe ook mee!

Ook in 2018 organiseert Breda Actief de Koningsspelen weer! Meer informatie over deze dag volgt later.
> Lees verder

20
apr
Toon alle sportactiviteiten

Sport nieuws


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI