‘Ik doe vaak mee met sport in de wijk. Leuk en in de buurt!’
Justin

Sport en bewegen

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar het is bovendien ook hartstikke leuk! Actief bezig zijn geeft je namelijk een goed gevoel. Je voelt je fitter en het levert vaak sociale contacten op. Daarom moedigt Breda Actief iedereen aan om te sporten en te bewegen.

  sportloket

Beweegnorm

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert dertig minuten matig intensieve activiteit gedurende minstens vijf dagen per week. Je beweegt matig intensief als je hartslag versnelt zonder buiten adem te raken. Voor kinderen is het belangrijk om minimaal een uur per dag te bewegen.

Populair

Inmiddels beoefent ongeveer 70 procent van de Bredase inwoners wel eens een sport, en dit aantal stijgt nog steeds. Bijna de helft daarvan is lid van een sportvereniging. Fitness, hardlopen, tennis, hockey en veldvoetbal zijn het meest populair onder volwassenen. Kinderen kiezen het vaakst voor hockey, voetbal, zwemmen, tennis en dansen.

Sportactiviteiten

De Special KIDS-dag

Special KIDS-dag viert eerste lustrum

Ruim 400 kinderen met en zonder beperking gaan op vrijdag 6 oktober samen sporten. Atletiekvereniging Sprint organiseert samen met Breda Actief voor de vijfde keer de Special KIDS-dag. Een samensmelting van Special Heroes en de KIDS-dag (‘Kinderen Integreren Door Sport’).
> Lees verder

06
okt

NOC*NSF Paralympische Talentdag

NOC*NSF is op zoek naar nieuw talent voor de Paralympische Spelen in 2020 en 2024

Ben jij een fanatieke sporter tussen de 12 en 35 jaar en heb je een handicap? Dan zijn we op zoek naar jou! Schrijf je in voor de NOC*NSF Paralympische Talentdag op 15 oktober in Amsterdam en wie weet zien we jou binnenkort terug bij de Paralympische Spelen van 2020 of 2024.
> Lees verder

15
okt

X-kids herfst

Whipe-out Games, Bosspelen, Boerder

Breda Actief organiseert aankomende Herfstvakantie de X-kids Wijkeditie. Het zal plaatsvinden in vier verschillende wijken in Breda. Noordoost Zuidoost Zuidwest en Noordwest! De sportactiviteiten zijn voor jeugd van 4 t/m 14 jaar.
> Lees verder

17
okt
Toon alle sportactiviteiten

Sport nieuws


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI