‘Ik doe vaak mee met sport in de wijk. Leuk en in de buurt!’
Justin

Sport en bewegen

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar het is bovendien ook hartstikke leuk! Actief bezig zijn geeft je namelijk een goed gevoel. Je voelt je fitter en het levert vaak sociale contacten op. Daarom moedigt Breda Actief iedereen aan om te sporten en te bewegen.

  sportloket

Beweegnorm

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert dertig minuten matig intensieve activiteit gedurende minstens vijf dagen per week. Je beweegt matig intensief als je hartslag versnelt zonder buiten adem te raken. Voor kinderen is het belangrijk om minimaal een uur per dag te bewegen.

Populair

Inmiddels beoefent ongeveer 70 procent van de Bredase inwoners wel eens een sport, en dit aantal stijgt nog steeds. Bijna de helft daarvan is lid van een sportvereniging. Fitness, hardlopen, tennis, hockey en veldvoetbal zijn het meest populair onder volwassenen. Kinderen kiezen het vaakst voor hockey, voetbal, zwemmen, tennis en dansen.

Sportactiviteiten

X-kids Gymnastics

Kom turnen en gymmen met je vriendjes en vriendinnetjes!

Tijdens de carnavalsvakantie organiseren we in samenwerking met BredaGym een turn- en gymnastiekmiddag voor kinderen van 6 t/m 14 jaar. Aanmeldmogelijkheid volgt nog! LET OP! I.v.m. veiligheid geldt een maximaal aantal deelnemers van 45!
> Lees verder

15
feb

X-kids Fun Sports

Kom lekker sporten!

Ook deze vakantie organiseren we weer een X-kids activiteit in de wijk Noordoost! Deze editie heet Fun Sports en is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Meld je aan om zeker te zijn van een plekje!
> Lees verder

15
feb

X-kids Carnaval Festival

Kom lekker sporten!

In Breda Zuidwest organiseren onze sportcoaches in de carnavalsvakantie een heus Carnaval Festival voor de X-kids wijkeditie! Blijf lekker in de feestelijke carnavalsfeer en kom verkleed! Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Deze activiteit is ook geschikt voor kinderen van het speciaal onderwijs en kinderen die extra begeleiding nodig hebben! Deze kinderen zijn vanaf 6 jaar welkom.
> Lees verder

15
feb
Toon alle sportactiviteiten

Sport nieuws


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI