Het Jeugdsportfonds is er ook voor jou!

In Breda groeien duizenden kinderen op in armoedegezinnen. Om iedereen een kans het bieden bij een vereniging te kunnen sporten is het Jeugdsportfonds in het leven geroepen. Zij betalen voor jouw kind een deel, of de volledige contributie, aan de sportvereniging.

Hoe werkt het?

Kinderen worden via een leerkracht of een eventuele hulpverlener die het gezin kent, aangemeld. Je kunt je kind zelf niet aanmelden maar je kunt natuurlijk wel bij de professionals in jouw omgeving aangeven dat je gebruik wilt maken van het fonds. Geef dan aan dat jij graag wilt dat jouw kind aangemeld wordt. Kennen zij het fonds niet? Laat ze dan contact opnemen met het Jeugdsportfonds in Breda.

Wat krijg je?

Bij het indienen van de aanmelding is doorgegeven bij welke vereniging jouw kind lid wil worden. Met dit formulier kun je naar jouw hulpverlener of leerkracht stappen. Het fonds betaalt vervolgens de contributie aan de vereniging. Daarnaast krijg je waardebonnen voor materialen of kleding die nodig zijn om de sport uit te oefenen. In totaal mag de contributie en kleding/materialen 225 euro kosten per jaar, per kind. Heb je meerdere kinderen? Dan kan er dus per 12 maanden voor alle kinderen een aanvraag worden gedaan.

Jeugdcultuurfonds

Naast het Jeugdsportfonds kun je via dezelfde weg aanspraak maken op het Jeugdcultuurfonds in Breda. Een aanvraag bij het Jeugdcultuurfonds voor lidmaatschap en materiaal mag maximaal 425 euro bedragen.

Meer weten?

Heb je nog vragen over het Jeugdsportfonds? Neem dan contact op met  of kijk op de website. Wil je meer weten over het Jeugdcultuurfonds klik dan hier of mail: .


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI