‘Sportintro 2017-2018: het hele jaar meedoen!’

Probeer uit welke sport bij je past

De Sportintro is al meer dan 25 jaar bekend in Breda. Een mooie mijlpaal. Clubs bieden korte proeflessen van 1-5 weken waarin je kennis kunt maken met verschillende takken van sport. Hierdoor ontdek je welke sport(en) jij echt leuk vindt.

Het hele jaar door meedoen!

Dit jaar is er één Sportintro die het hele schooljaar duurt. Hierdoor kun je het hele jaar op zoek naar een sport die bij jou past. Voor de proeflessen vragen wij geen bijdrage. Het kan wel zijn dat de sportclub zelf een kleine vergoeding vraagt. Dit staat dan aangegeven bij de proefles. Je kunt meedoen aan één of meerdere Sportintro proeflessen tussen 1 oktober 2017 en 30 juni 2018. 

Sportintro is op unieke wijze vernieuwd: er worden nog meer kinderen bereikt!

Met de Sportintro laten sportclubs basisschoolkinderen door middel van proeflessen ontdekken wat ze écht leuk vinden. Door basisschoolkinderen vrijblijvend verschillende sporten uit te laten proberen, ontdekken ze welke sport bij hen past en bij welke club ze het goed naar hun zin hebben. Een uitgelezen kans om nieuwe leden te werven en te laten zien hoe de sfeer binnen de club is!

Iedere sportclub kan via de Sportintro één of meerdere proeflessen aanbieden. Deze lessen vinden plaats tussen 1 oktober 2017 en 30 juni 2018 op locatie van de club. Het idee is dat je als club één of meerdere proeflessen verzorgt na schooltijd. Breda Actief zorgt voor de bekendmaking van jullie activiteit(en) en de aanmelding van de kinderen. Als sportvereniging ben je bij deze van harte uitgenodigd om proeflessen aan te melden op www.sportstimulering.nl, zodat wij dit kunnen promoten in het kleurrijke Sportintro boekje. Kinderen kiezen hieruit leuke proeflessen en schrijven zich vervolgens digitaal in. Vergeet de administratieve rompslomp: alles werkt geautomatiseerd.

Basisschoolkinderen krijgen allemaal een boekje en schrijven zich digitaal in.

In september wordt een kleurrijk boekje uitgebracht waarin jouw club met de ingevoerde proeflessen wordt gepromoot. De boekjes worden uitgedeeld op de basisscholen in de gehele gemeente Breda én het speciaal onderwijs. Voor een eigen clubpagina betaal je als vereniging slechts €25,- (overige sportaanbieders betalen €100,-). Nadat de betaling is voldaan wordt jouw club in september bij maar liefst 15.000 gezinnen onder de aandacht gebracht met een mooie pagina.

Planning en aanmelden

Ben je enthousiast en wil je een pagina in het boekje reserveren? Meld jouw club dan zo spoedig mogelijk aan!

Proeflessen aanmelden

 

Aanmelden proeflessen via www.sportstimulering.nl:   1 juli t/m 10 augustus
Club krijgt pagina ter controle:   Half augustus
Reageren op pagina:   1 week
Verspreiding boekjes:   11 t/m 22 september
Start Sportintro:   1 oktober 2017

 Wil je meer informatie? Neem dan contact op met  of  via 076-5233555.


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI