Special Heroes

Breda Actief organiseert sinds 2010 het landelijke sportstimuleringsprogramma Special Heroes. We willen daarmee laten zien en ervaren aan zoveel mogelijk leerlingen tussen de 6 en 19 jaar die een beperking hebben, hoe leuk sporten en bewegen is!

 

Tijdens schooltijd

Leerlingen die meedoen aan Special Heroes krijgen tijdens schooltijd volop de kans om kennis te maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten. De school én de leerlingen zelf geven daarbij aan wat  ze willen doen. Dit kan zijn voetbal, hockey, atletiek of korfbal, maar ook boogschieten of dansen. Kortom: alles is mogelijk!

Breda Actief is verantwoordelijk voor de coördinatie en de uitvoering van Special Heroes in Breda. In het schooljaar 2010-2011 zijn we in Breda begonnen met dit programma op de Liduinaschool. Ondertussen wordt dit programma in schooljaar 2016-2017 op 5 verschillende speciaal onderwijsscholen aangeboden.

Voor de uitvoering van het Special Heroes programma hebben we twee sportcoaches speciaal onderwijs in dienst.

Werkwijze

De leerlingen maken binnenschools kennis met een sport die centraal staat. Vervolgens wordt diezelfde sport naschools aangeboden door een trainer van een vereniging in samenwerking met onze sportcoach. Tot slot worden de kinderen/jongeren begeleid naar de sportvereniging. De sportcoach speciaal onderwijs begeleidt dit proces van gymzaal tot sportveld en zij is er dus altijd bij!

Welke scholen?

In principe kunnen alle speciaal onderwijs scholen, praktijkscholen en SBO scholen deelnemen aan dit programma. Heeft jouw school interesse? Neem gerust contact met  of bel 076 52 33 555.

Het afgelopen jaar deden de volgende scholen mee:


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI