‘We zijn nog maar een kleine vereniging, maar met deze adviezen kunnen we hopelijk snel groter worden.’
Victor de Bruin, Floorball Club Breda

Wat bieden we jullie?

Verenigingen veranderen voortdurend. Steeds meer leden zien zichzelf als consument, de loyaliteit van vrijwilligers is anders dan twintig jaar geleden en de overheid ziet een belangrijke maatschappelijke rol voor sportaanbieders in wijk en buurt. 

Van beleid naar praktijk

Breda Actief zet zich graag in voor de Bredase sportverenigingen. Het huidige sportaanbod binnen de gemeente zou er tenslotte nooit zijn zonder verenigingen. We vertalen beleid naar praktijk en hopen sportclubs zo voldoende handvatten te geven om zich te redden in het oerwoud van veranderingen en regels. We signaleren trends en ontwikkelingen en helpen verenigingen bij het aangrijpen van kansen en mogelijkheden. Zo adviseren we bij het oplossen van knelpunten maar creëren we ook nieuwe samenwerkingsverbanden met partijen zoals het onderwijs, zorg en welzijn, de cultuursector en het bedrijfsleven.

Uniek sport- en beweegklimaat

Samen met lokale sportaanbieders werken we aan een uniek sport- en beweegklimaat waar iedereen aan deel kan nemen. We laten mensen proeven van het sport- en beweegaanbod, bieden podia waar verenigingen hun aanbod zichtbaar kunnen maken en verbinden organisaties met elkaar. Met als doel dat iedereen lekker in zijn vel zit!

Wil je weten wat we voor jouw vereniging kunnen betekenen? Neem dan met ons op!

 


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI