Wijksport

In verschillende wijken van Breda organiseren onze wijk-sportcoaches toffe activiteiten. Wekelijks is er sportaanbod voor verschillende leeftijden. Van voetbal tot basketbal en van urban sports tot kickboksen. 
Inschrijven is niet nodig en de activiteiten zijn gratis.

naar de activiteiten
wijksport.jpg

wijksport

de rol van de wijksportcoach

De wijksportcoach heeft als doel om mensen in Breda aan te moedigen om meer te bewegen. Dit doen ze door bijna dagelijks verschillende activiteiten te organiseren die passen bij de doelgroep uit de wijk. Ze helpen ook vrijwilligers en studenten om sport- en spelactiviteiten te organiseren. Ze vertellen deelnemers en bewoners over de sportmogelijkheden die er in Breda zijn. Ze bouwen contacten op in de buurt en werken samen met andere organisaties. Ze zijn ook tussenpersoon voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda.

Naast de wekelijkse activiteiten organiseren ze elk jaar speciale evenementen, zoals de Eindejaarscup in de kerstvakantie, en in het voorjaar de Ramadancup en de Streetwisecup.

kaartbreda(1).png

Kwadranten

Wijksport is verdeeld in vier kwadranten, elk met zijn eigen enthousiaste sportcoach: . 

Wil je altijd op de hoogte zijn van leuke activiteiten in jouw buurt?
Volg dan jouw wijksportcoach op Instagram (klik op de link)!
Zo mis je nooit meer wat er in jouw wijk te beleven valt.

springkussen.png

Vakantie-activiteiten

Elke schoolvakantie staan onze sportcoaches weer klaar in de Bredase wijken met toffe sport- en beweegactiviteiten! Jij hoeft je dus nooit te vervelen in de vakantie. De activiteiten zijn voor kinderen en jongeren van 6 tot 23 jaar. Daarnaast zijn er speciale activiteiten voor de 60 plussers uit Breda. We kijken wat hip is, zodat de activiteiten altijd aansluiten op leuke dingen die jullie graag willen doen in de vakantie. En voor elke vakantie stellen we een gloednieuw programma op dat een paar weken vóór de vakantie bekend wordt gemaakt. Dus houd het in de gaten en mis het niet!

_dsc0828.jpg

Streetwise cup

Elk jaar, in het voorjaar, organiseren de sportcoaches van Breda Actief de Streetwise Kampioenschappen. Dit is een landelijk voetbaltoernooi waar teams van zes tegen zes tegen elkaar strijden. Alle kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool en de eerste en tweede klassen van de middelbare school kunnen meedoen. Tijdens dit toernooi draait alles om RESPECT. De Streetwisecup is een samenwerking tussen de Johan Cruyff Foundation en de De Krajicek Foundation. De winnende teams uit Breda krijgen de kans om naar de landelijke kwartfinales te gaan en misschien zelfs de finale te bereiken. Een geweldige kans om te schitteren!

smartfloor.jpg

ESports

Esports zijn activiteiten waarbij onze sportcoaches de koppeling tussen online gamen en offline sporten centraal zetten. Twee keer per jaar organiseren we een groots Esport evenement met onder andere een FIFA-toernooi. Volg het nieuws op onze website en socials zodat je het evenement niet mist.

_dsc1009.jpg

Urban Street Culture

Urban Sports omvat allerlei gave sporten die je in de stad kunt beoefenen, zoals skateboarden, freerunnen, straatvoetbal, streetdance en nog veel meer stoere activiteiten. Tijdens vakanties organiseren we vaak Urban Street Culture evenementen. Blijf op de hoogte door regelmatig deze website en onze social media te checken, zodat je kunt zien wanneer je mee kunt doen!

Voor alles wat te maken heeft met Urban Street Culture Breda hebben we een apart Instagram account. Volg je ons al? Je wilt zeker niets missen!

Wijksportcoaches
cerezo.png
Cerezo
Drenthe

Sportcoach wijksport

cerezo.png
Cerezo Drenthe

Sportcoach wijksport

Sport is de speelgoedafdeling van het leven. Sporten is voor iedereen, ontwikkel jouw talent en laat niemand je tegenhouden. Laten we met zijn allen voor een sportieve samenleving zorgen! #Respect&Fairplay

rick.png
Rick
Maljaars

Sportcoach wijksport

rick.png
Rick Maljaars

Sportcoach wijksport

Sport inspireert, sport verbindt en sport verbroedert. Hoe mooi is het dat je door middel van sporten mensen kan laten samen komen en vriendschappen ziet ontstaan.

younes.png
Younes
Aknin

Sportcoach wijksport

younes.png
Younes Aknin

Sportcoach wijksport

Sport is niet alleen een middel om te bewegen maar juist vooral om in contact met elkaar te zijn ongeacht je geslacht, leeftijd of achtergrond. Iedereen moet zich welkom en op zijn gemak voelen. Daarom zijn sporten en plezier hebben voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat is wat ik bij elk activiteit wil nastreven.

sjoerd.png
Sjoerd
Antens

Sportcoach wijksport

sjoerd.png
Sjoerd Antens

Sportcoach wijksport

Fit zijn en bewegen vind ik erg belangrijk. Sport moet voor iedereen toegankelijk zijn voor zowel jong als oud. Daarom zet ik me graag in om anderen aan het sporten te krijgen en wil ik ervoor zorgen dat iedereen plezier heeft in het bewegen.

Meer weten over activiteiten?

Wij organiseren het hele jaar door leuke activiteiten. Bekijk onze agenda voor de komende activiteiten. Het overzicht van de wekelijkse wijksportactiviteiten vind je in het hoofdmenu.