‘Steeds meer verenigingen zien de meerwaarde van de sportintro. Hierdoor wordt het project steeds groter.’
Lieke Reinders

Proeven van divers sportaanbod

Sportintro Breda is al meer dan 25 jaar een fenomeen in Breda. De sportintro cursussen zijn er voor inwoners van Breda en omgeving om hen te laten ontdekken wat zij echt leuk vinden.
Sportaanbieders bieden korte cursussen van 1-5 weken, waarin deelnemers kennismaken met allerlei takken van sport. Voor jouw club is dit dé kans om jouw sport én de sfeer te laten ervaren. De afgelopen jaren is een groot aantal deelnemers via Sportintro Breda lid geworden van een sportclub.

Promotie 

De sportintro cursussen bieden jouw vereniging veel voordelen. Sportintro Breda wil je niet missen omdat:

  • Je jouw club bekend maakt bij kinderen, jongeren, volwassenen en senioren.
  • De deelnemers die voor jouw vereniging kiezen (potentiële nieuwe leden!) naar jouw locatie komen om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de sport of activiteit.   
  • Je zelf de cursusdata, tijden en inhoud van de cursussen plant. Ook bepaal je zelf of je hiervoor een aparte groep start of deelnemers mee laat doen in al bestaande groepen. 
  • Bied je als club gratis proeflessen aan? Via Sportintro Breda kun je deze reguleren tot bepaalde data en een maximale groepsgrootte.
  • Het boekje onder 15.000 gezinnen wordt verspreid. Hierdoor ben je als club het hele jaar in beeld.

Hoe gaat het in zijn werk?  

Deelnemers schrijven zich gedurende het schooljaar in voor één of meerdere sportintro cursussen via de website van Breda Actief. De cursussen vinden plaats in de periode van 10 oktober 2016 tot en met 1 augustus 2017.

Aan het begin van het schooljaar ontvangen alle basisschookinderen en hun ouders het boekje op school. Deelnemers kunnen zich kort daarna inschrijven, maar kunnen er ook voor kiezen dit later in het jaar te doen. Het cursusaanbod is dus voor kinderen én volwassenen.

Als sportclub kun je ervoor kiezen het cursusaanbod bekend te maken in het boekje. Wij vragen hiervoor een kleine bijdrage van €25,- (verenigingen) tot €100,- euro (eenmanszaak, B.V., N.V., maatschap, V.O.F., C.V., coöperatie/onderlinge waarborgmaatschappij of stichting). In ruil hiervoor krijg je een eigen pagina in het boekje.

Voor meer informatie kun je terecht bij

 


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI