‘Yes, de Sportkliko is er weer!’

‘Anne-Maria koekkoek’, ‘Fopbal’, ‘Knuffeltikkertje’ en ‘Boomverwisselen’

In 2013 is Breda Actief gestart met het plaatsen van Sportkliko’s op basisscholen. De ‘echte’ kliko is gevuld met spelkaarten en materialen om simpele spelletjes te spelen met kinderen van groep één tot en met acht. De Sportkliko bevordert en verbetert  samenspelen, creativiteit, zelfstandigheid en plezier van bewegen.

Training

‘Anne-Maria koekkoek’, ‘Fopbal’, ‘Knuffeltikkertje’ en ‘Boomverwisselen’; ouderwetse spelletjes die haast vergeten zijn. Je vindt ze terug in de Sportkliko! Deze mag natuurlijk niet zomaar in een hoekje van de school verdwijnen. Daarom organiseren we regelmatig trainingen over de verschillende manieren waarop je de kliko in kunt zetten.

Aanwinst

Dat de Sportkliko een aanwinst is voor scholen blijkt wel uit de enthousiaste reacties: “Kinderen komen rustiger binnen nadat ze intensief gespeeld hebben in de pauze.” En: “Kinderen die normaal stil zitten doen nu wel mee!” Tot: “Yes, de Sportkliko is er weer!

Aanmelden

Past de Sportkliko ook helemaal bij jouw basisschool of organisatie? Meld je dan nu aan! Voor vragen of meer informatie neem je contact met sportcoach .


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI