‘Ze zouden op school nog meer aandacht moeten geven aan hoe leuk dit werk is en wat het voor jou kan betekenen.’

Maatschappelijke Stage in en rond Breda

Ontdek, doe en maak plezier! Een maatschappelijke stage (MaS) doe je voor jezelf en voor een ander. Het is vrijwilligerswerk bij een vrijwilligersorganisatie, stichting, vereniging, buurt-, wijk- of burgerinitiatief. Dat kan bij jou om de hoek of bij jouw eigen sportvereniging zijn. Het is misschien iets wat je voor de eerste keer doet, maar je kan er een hoop van leren, je maakt kennis met nieuwe mensen en je zou zo maar eens een groot verschil kunnen maken voor anderen. Ook staat het staat goed op je CV. Maar het belangrijkste nog: het is leuk en gezellig! Je hoeft dit natuurlijk niet alleen te doen, het kan ook samen met je vrienden of klasgenoten.

Voorbeelden van een MaS zijn een activiteit organiseren in een buurthuis, helpen bij een toernooi op een sportclub, dieren verzorgen op een kinderboerderij, kaartjes verkopen bij een festival of collecteren voor een goed doel. Het belangrijkste aan de MaS is dat je een stage doet die bij je past. Doe vooral wat je leuk vindt, voor jezelf én voor een ander.

Hoe vind je een MaS die bij je past?

STAP 1
Bedenk wat je leuk vindt om te doen, waar je kennis mee zou willen maken, wat je belangrijk vindt, wat je zou willen leren en waar je goed in bent. Praat er eens over met anderen, misschien hebben zij een goede tip voor je.

STAP 2
Aan het begin van ieder schooljaar wordt MaS gestart met Dé Vrijwilligersmarkt Breda. Hier ontmoet je verschillende organisaties waar je een MaS kunt doen. Als jouw school hieraan meedoet, dan krijg je dit automatisch te horen. Doet je school niet mee, dan kan je natuurlijk altijd langskomen.

STAP 3
Weet jij wat voor stage je zoekt of wil je ideeën opdoen? Bekijk dan de MaS vacatures op deze website. Natuurlijk kan je ook zelf een stageplek regelen bij een organisatie die je leuk lijkt.

STAP 4
Heb je een leuke stageplaats gevonden? Via de knop 'reageren' neem je contact op met de organisatie. Heb je nog geen account? Schrijf je dan eerst in!

STAP 5
Laat weten aan je contactpersoon op school dat je een leuke stage hebt gevonden.

STAP 6
Doe, ontdek en maak plezier tijdens je MaS!

Meer weten over de MAS?

Neem dan contact op met Isabelle Leijser en Renée Sterk van Breda Actief. Stuur een mail naar of bel 076 523 35 55 of stuur een berichtje via Facebook.

BEN JIJ EEN organisatie?                  BEN JIJ EEN SCHOOL? 


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI