‘Ontzettend leuk dat onze vrijwillige inzet gewaardeerd wordt met gratis consumpties tijdens Palm Parkies!’

Waardeer je vrijwilligers

Vrijwilligers zijn voor iedere sportvereniging onmisbaar. Wij adviseren verenigingen dan ook om vrijwilligers te koesteren en regelmatig blijk van waarderen uit te spreken. Binnen de Gemeente Breda bestaan verschillende mogelijkheden om je vrijwilligers een extraatje te bieden. 

Vrijwilligers zijn er in alle soorten en maten, iedereen zit weer een beetje anders in elkaar en daarom is waarderen dus maatwerk. Je moet goed bekijken wat jouw vrijwilligers belangrijk vinden. Waarderen gaat vaak vanzelf, een compliment of een schouderklopje is snel gegeven. Begeleiding, goede feedback en de mogelijkheid om gratis cursussen en trainingen te volgen zijn allemaal vormen van waarderen. Ook inspraak, beperken van administratieve belasting en het aanbieden van een leuke en zinvolle taak is waardering.

 We maken onderscheid tussen herkennen, erkennen en waarderen van vrijwilligers:

  • Herkennen: inzet van vrijwilligers wordt gezien door de vereniging, ze weten wie de vrijwilligers zijn en wat ze doen.
  • Erkennen: het belang van vrijwilligerswerk wordt ingezien en de vrijwilligers worden serieus genomen
  • Waarderen: de vereniging laat zien dat ze waarde hecht aan de vrijwilligers door bijvoorbeeld een verjaardagskaart, een cadeaubon, een kerstpresentje of een jaarlijkse borrel/uitje.

Onze adviseurs denken graag met je mee. Wil je al voorbeelden zien en ideeën opdoen? 

Kant en klaar

Hieronder vind je een aantal kant en klare mogelijkheden om je vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten.

 

 


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI