Buurthelden

Een project, in samenwerking met Surplus, om positief gedrag te stimuleren onder jeugd. 

buurthelden2.jpeg

Wat is Buurthelden?

Het Buurthelden project is een leuk programma voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het wordt georganiseerd door Breda Actief en Jongerenwerk Surplus. Het project vindt plaats in vier wijken van Breda: Brabantpark, IJpelaar, Kroeten en Heuvel. 

We doen veel verschillende activiteiten om kinderen te helpen beter met anderen omgaan en hun talenten te ontdekken. Door samen te sporten en te spelen, leren kinderen ook belangrijke regels en hoe ze goed met elkaar kunnen omgaan. 

Waarom doen we dit?

Het doel van Buurthelden is om kinderen te helpen opgroeien tot goede en betrokken mensen. We willen voorkomen dat ze problemen krijgen of in de criminaliteit belanden. Door deel te nemen aan dit project, dragen kinderen bij aan een fijne en veilige buurt. 

Hoe werkt het?

De kinderen sporten samen onder leiding van een sportcoach. Ze leren samen spelen, eerlijk zijn en respect hebben voor elkaar. Daarnaast onmoeten kinderen mensen zoals brandweermannen, politieagenten en EHBO-hulpverleners. Ze leren bijvoorbeeld over brandveiligheid en wat te doen in een noodsituatie. 

De kinderen doen ook vrijwilligerswerk, zoals de buurt schoonmaken of iets leuks doen voor een goed doel. Er worden ook leuke spelletjes gedaan zoals een "jachtseizoen" met de handhaving, en ze krijgen een demonstratie van een wijkagent. 

buurthelden.jpeg

Beloningen en Samenwerking

De kinderen worden beloond voor hun inzet, bijvoorbeeld met een leuk dagje uit. We werken ook samen met scholen, ouders en andere wijkprofessionals om de kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen. Elk jaar organiseren we een speciale dag voor alle kinderen die aan het project hebben deelgenomen. Dit is een kans om ervaringen te delen en samen plezier te hebben. 

mark.png

Waarom is het belangrijk?

Buurthelden zorgt ervoor dat kinderen groeien in een positieve en veilige omgeving. Dit helpt niet alleen de kinderen zelf, maar ook hun gezinnen, scholen en de hele wijk.

Wil jij ook een buurtheld worden? Neem dan contact op met Mark de Brouwer via mark.de.brouwer@breda-actief.nl