Sporten voor volwassenen en senioren

Regelmatig bewegen geeft een voldaan gevoel en samen bewegen is bovendien erg gezellig! Breda Actief organiseert sport- en beweegactiviteiten voor volwassenen en senioren.

 

 

img_0076.jpg

Sportintroductie 60+

Aanmelden voor de sportintroductie 60+?
Klik op onderstaande button:  (komt u er niet uit neem dan contact op via 088-2501321)

Bewegen helpt om fit te worden of te blijven. We worden met z'n allen steeds ouder en proberen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Fit zijn én blijven is dan heel belangrijk. Voldoende bewegen draagt bij aan een goede conditie waardoor je zowel lichamelijk als mentaal fitter voelt.
Dat wil jij toch ook? 

60collage.jpg

Samen in beweging

speciaal voor de 60 plusser

Samen in Beweging is speciaal voor mensen van 60 jaar en ouder. Het is een project waarbij de Gemeente Breda, Breda Actief en lokale beweegaanbieders samenwerken om jou te motiveren om actief te blijven. Onze wijksportcoaches organiseren wekelijks activiteiten bij jou in de buurt. Deze programma's zijn helemaal afgestemd op jouw wensen en leeftijd.

Ons doel is om je te helpen een actievere levensstijl te omarmen, ongeacht je niveau of ervaring. Onze programma's omvatten een mix van oefeningen voor kracht, balans en flexibiliteit, allemaal gericht op het verbeteren van je fysieke gezondheid.
We begrijpen ook hoe belangrijk sociaal contact is. Onze groepsactiviteiten bieden een geweldige kans om nieuwe mensen te ontmoeten, vriendschappen te sluiten en samen te genieten van een wekelijks uurtje sporten, gevolgd door een gezellig kopje koffie of thee.

Doe je mee? Samen kunnen we actief ouder worden!

ouderen.jpg

HealthyLIFE

Leefstijlprogramma

Wil je graag begeleiding om meer te bewegen en je gezondheid te verbeteren? Dan is healthyLIFE iets voor jou!

HealthyLIFE is een leefstijlprogramma van twee jaar speciaal ontworpen voor volwassenen met overgewicht of obesitas. Het hoofddoel? Het aanmoedigen van een gezondere levensstijl. Deze nieuwe manier van leven zal bijdragen aan een betere kwaliteit van leven, meer zelfstandigheid en een algemene verbetering van je gezondheid.

HealthyLIFE bestaat uit drie belangrijke onderdelen:

  1. Leefstijlcoaching (CooL)
  2. Beweegcoaching
  3. Positieve Gezondheid

We staan klaar om je te helpen op jouw reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Doe mee aan healthyLIFE en zet de eerste stap naar een betere gezondheid!

In ons blog lees je meer uitleg over de verschillende onderdelen. 

coaches
joan.jpg
Joan
Kuipers

Adviseur sport en bewegen 60+

joan.jpg
Joan Kuipers

Adviseur sport en bewegen 60+

Met creatieve passie voor bewegen stimuleer ik 60+ om te gaan bewegen en adviseer ik beweegaanbieders bij dit aanbod. Verder coach ik studenten Sportkunde bij het uitvoeren van opdrachten bij aanbieders in sport en bewegen".

rianne.png
Rianne
Wierda

Beweegcoach healthyLIFE

rianne.png
Rianne Wierda

Beweegcoach healthyLIFE

Wie niet beweegt, staat stil… (in ’t leven)' En dat willen we natuurlijk niet! Het is dan ook mijn doel om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Hoe doe ik dit? Door laagdrempelige beweegvormen aan te bieden die aansluiten bij ieders niveau. Tel daar een hoop plezier en nieuwe sociale contacten bovenop en het plaatje is compleet!"

Meer weten over activiteiten?

Twijfel je nog of wil je meer informatie? Schroom niet en vul het formulier in. Wij nemen dan contact met jou op om te onderzoeken of wij iets voor jou kunnen betekenen!