Bewegen voor basisschoolkinderen

Bewegen is belangrijk, ook op jonge leeftijd! Daarom hebben we allerlei activiteiten speciaal voor basisschoolkinderen. Doe mee en ontdek hoe leuk bewegen kan zijn! 

tomskaten.jpg

Wijksport activiteiten

Iedere week bewegen!

Onze wijksportcoaches organiseren leuke activiteiten en projecten om alle inwoners van Breda aan te moedigen om te sporten en te bewegen. Of je nu jong of oud bent, met of zonder beperking, er is voor iedereen iets te doen. We hebben regelmatig sportactiviteiten, projecten en vakantieactiviteiten. Het doel is om iedereen op een leuke manier te laten bewegen, met activiteiten die bij jou passen! 

Wil je weten wat er te doen is in jouw wijk? Check de agenda! Heb je een vraag? Neem dan contact op met de wijksportcoach van jouw wijk! 

henkiegymles.jpg

Schoolsport

Bewegen op school

Misschien heb je onze sportieve collega's van Breda Actief weleens gezien op de school van je kind. Geen paniek, we zijn er niet om de juf of meester te verslaan! Vanaf schooljaar 2023-2024 moeten basisscholen in Breda namelijk twee uur per week gymles geven. Wij zorgen ervoor dat deze lessen leuk en sportief zijn, met hulp van sportcoaches of studenten. Wil je weten hoe we dat doen? 

wezijnlivepost4.png

Sport- & cultuurintro Breda

Wat vind jij leuk om te doen?

Breda Actief en Nieuwe Veste willen dat alle kinderen in Breda kunnen kennismaken met sport en cultuur. Daarom organiseren we samen de sport- & cultuurintro. Wil je eens acrobaat zijn, wielrennen, schaken, skateboarden of rugby spelen? Dat kan allemaal! Je mag van alles uitproberen. Of je nu in groep 1 zit of in groep 8, er is voor iedereen iets leuks te doen. Misschien wel bij jou om de hoek! De meeste activiteiten zijn gratis. Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee en ontdek hoe leuk sport en cultuur is! 

Ons aanbod
Sportief in Breda

Op Sportief in Breda vind je een overzicht van al het sport- en beweegaanbod in Breda. Vind een sport die bij jou past!

Sportief in Breda
buurthelden.jpeg

Buurthelden

Word de held van jouw buurt

Het Buurthelden project is een leuk programma voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het wordt georganiseerd door Breda Actief en Jongerenwerk Surplus. Het project vindt plaats in vier wijken van Breda: Brabantpark, IJpelaar, Kroeten en Heuvel. 

We doen veel verschillende activiteiten om kinderen te helpen beter met anderen omgaan en hun talenten te ontdekken. Door samen te sporten en te spelen, leren kinderen ook belangrijke regels en hoe ze goed met elkaar kunnen omgaan. 

breda_ct_junior_logo.png

Citytrainer Junior

Een talentgerichte cursus

Citytrainer Junior is een cursus voor alle leerlingen van groep 7 en 8. Tijdens de cursus lern ze hoe ze activiteiten kunnen begeleiden en zelf kunnen organiseren. Ze krijgen vijf lessen waarin ze zowel theorie als praktijk leren. Daarna bedenken ze zelf een activiteit die ze aan hun klasgenoten presentern. Hierbij leren ze hoe ze zichzelf moeten presenteren, samenwerken, activiteiten organiseren en begeleiden. Ze dragen niet alleen bij aan de school, maar ook aan de buurt. 

Team
anouk.png
Anouk
Goossens

Consulent schoolsport

anouk.png
Anouk Goossens

Consulent schoolsport

Sporten is gewoon superleuk! Elk kind moet de kans krijgen om gewoon lekker te kunnen sporten. En in alle vrijheid te kunnen ontdekken wat bewegen nu zo leuk maakt. Een veilige omgeving om in te sporten is wat ik belangrijk vind.

pleuni.png
Pleuni
Rollé

Consulent schoolsport

pleuni.png
Pleuni Rollé

Consulent schoolsport

Kinderen laten inzien dat sport gezond en vooral heel erg leuk is. Daar streef ik naar!

nadieh.png
Nadieh
Graumans

Sportcoach schoolsport

nadieh.png
Nadieh Graumans

Sportcoach schoolsport

Bewegen is leuk en zorgt voor een gezonde leefstijl. Het bewegingsonderwijs is daarvan een belangrijk onderdeel. Ik ben blij dat ik hier mijn steentje aan kan bijdragen. Kinderen laten lachen tijdens het bewegen is mijn grootste doel.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten voor basisschoolkinderen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!