SPORTEN MET EEN BEPERKING

Sporten en bewegen is gezond, dat weet iedereen. Maar soms is sporten en bewegen makkelijker gezegd dan gedaan. Lijkt het voor jou niet zo vanzelfsprekend?  In Breda en omgeving zijn er veel mogelijkheden om te sporten. Het gratis sportadvies van Breda Actief helpt jou een goede plek te vinden.

GRATIS SPORTADVIES
pexels-kampus-production-6763769.jpg
logounieksportenwest-brabantpng.png

Sportadvies

Breda Actief stimuleert iedereen, ongeacht je beperking, om te sporten en te bewegen. Iedere Bredanaar moet kunnen sporten bij een sportclub die bij hem of haar past. 'Inclusief sporten' betekent dat mensen met een beperking op hun gemak zijn in hun sportomgeving.

Weet je niet waar je moet starten met zoeken? Ben je op zoek naar een sport die bij jou past of welke sporten jij kan beoefenen met een beperking? Onze adviseurs van Breda Actief en Uniek Sporten West Brabant helpen je graag!

Special Heroes

Breda Actief organiseert 'Special Heroes' op scholen binnen het Speciaal Onderwijs. Dit is een sportstimuleringsprogramma waarmee kinderen kennis maken met allerlei sporten en ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen! Op deze manier vinden we voor veel kinderen een passende sport op een passende plek.

EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN IN BREDA

Benieuwd naar evenementen die speciaal voor mensen met een beperking worden georganiseerd? Kijk dan hier! Regelmatig organiseert Breda Actief evenementen en activiteiten waar ook jij aan mee kan doen. Houd de evenementenkalender in de gaten! 

HULP VOOR SPORTVERENIGINGEN

Veel sportverenigingen en beweegaanbieders staan open om mensen met een beperking als lid te verwelkomen. Breda Actief biedt praktische ondersteuning en geeft advies bij elk soort vraagstuk. Is jouw club al toegankelijk voor iedereen? Voor vragen neem je contact op met Janine of Lisanne. Als consulent inclusief bewegen zijn zij volledig op de hoogte en bieden ze een uitkomst voor iedereen. 

Team
janine.jpg
Janine
van Gurp

Adviseur inclusief bewegen

janine.jpg
Janine van Gurp

Adviseur inclusief bewegen

Sporten is gezond, geeft een goed gevoel maar is vooral leuk en gezellig. Ook voor mensen waarbij dit niet vanzelfsprekend is. Mijn ambitie is dat iedereen met of zonder beperking in (de regio) Breda, kan sporten of bewegen samen met anderen."

lisanne.jpg
Lisanne
van Dorp

Adviseur inclusief bewegen

lisanne.jpg
Lisanne van Dorp

Adviseur inclusief bewegen

Bewegen is voor iedereen! Daarom probeer ik zoveel mogelijk mensen te helpen met de zoektocht naar plezierig bewegen."

iris.jpg
Iris
Broeren

Sportcoach speciaal onderwijs

iris.jpg
Iris Broeren

Sportcoach speciaal onderwijs

Iedereen verdient het om deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten! Ik zet me graag in voor mensen die willen bewegen, zeker voor degene waarbij het niet vanzelfsprekend is."