SPORTEN MET EEN BEPERKING

Soms is sporten en bewegen makkelijker gezegd dan gedaan. Lijkt het voor jou niet zo vanzelfsprekend? In Breda en omgeving zijn er veel mogelijkheden om te bewegen en wij helpen daarbij! 

dsc_1134.jpg

Samen in beweging PLUS

In groepsverband kennismaken met sporten

Samen in Beweging PLUS is speciaal voor mensen met een beperking of als je je enigszins beperkt voelt (alle leeftijden welkom). Je doet gedurende 8 weken mee met een groep en probeert verschillende sporten en bewegingen uit. Een sportcoach helpt je daarbij. Samen zoeken jullie uit welke sport of activiteit het beste bij jou past, zodat je na het programma zelf kunt blijven sporten en bewegen.

Bij dit programma gaat het niet alleen om bewegen, maar ook om gezelligheid. Je ontmoet nieuwe mensen, maakt vrienden en geniet samen van sporten. Na afloop drinken we gezellig een kopje koffie of thee samen.

img_0089.jpg

DOE JE MEE?

In mei starten we weer met een programma Samen in Beweging PLUS

Start vrijdag 10 mei (t/m 28 juni)*
10:00-11:30 uur
Gymzaal Huis van de Heuvel
Monseigneur Nolensplein 3, Breda
Met koffie en thee

* Instappen op een later moment is ook mogelijk

Mocht je nog vragen hebben of lukt het inschrijven niet, neem dan contact op met Iris Broeren. Zij is te bereiken via Iris.Broeren@breda-actief.nl en via 088 2501 347.

img_6103.jpg

Activiteiten voor kids

Special Heroes

Onze sportcoaches organiseren super leuke activiteiten in de wijk en tijdens (school)vakanties voor kinderen. Zij leren spelenderwijs hoe leuk het is om te sporten en bewegen! Er zijn altijd activiteiten waar special heroes, kinderen met een beperking, aan deel kunnen nemen! Wij houden dan met alle kinderen en beperkingen rekening, zoals autisme, ADHD, visuele beperking en prikkelarm. Bekijk onze agenda en schrijf je in voor een toffe activiteit.  

Ons aanbod
Gratis sportadvies

Ben je op zoek naar een sport die bij jou past of ben je benieuwd welke sporten jij kan beoefenen met een beperking? Vul het formulier in!

Gratis sportadvies
Evenementen in de regio

Benieuwd naar evenementen in de regio waar jij, ongeacht je beperking, aan kan deelnemen? Neem een kijkje in de kalender!

Evenementen in de regio
rolstoeltraining.jpeg

Rolstoeltraining

Doe mee!

Afgelopen jaar organiseerden we, samen met BEN gratis rolstoeltrainingen. Met 23 deelnemers, afkomstig uit de gehele regio, was dit een groot succes. Er werd focus gelegd op soepel bewegen, zelfredzaamheid, eigen vaardigheden vergroten en kennis maken met diverse sporten.

Ook dit jaar willen we de trainingen weer organiseren. Zijn deze trainingen ook iets voor jou (en je begeleider)? Stuur ons een mailtje westbrabant@unieksporten.nl

Team
janine.png
Janine
van Gurp

Consulent inclusief bewegen

janine.png
Janine van Gurp

Consulent inclusief bewegen

Sporten is gezond, geeft een goed gevoel maar is vooral leuk en gezellig. Ook voor mensen waarbij dit niet vanzelfsprekend is. Mijn ambitie is dat iedereen met of zonder beperking in (de regio) Breda, kan sporten of bewegen samen met anderen.

iris.png
Iris
Broeren

Sportcoach inclusief bewegen

iris.png
Iris Broeren

Sportcoach inclusief bewegen

Iedereen verdient het om deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten! Ik zet me graag in voor mensen die willen bewegen, zeker voor degene waarbij het niet vanzelfsprekend is.

desire-1.png
Desirée
Bogers

Sportcoach inclusief bewegen

desire-1.png
Desirée Bogers

Sportcoach inclusief bewegen

Geloof in die ene reden waarom het wel kan! Ik vind het belangrijk dat iedereen op zijn of haar eigen manier mee kan doen aan sport en spel, ook degene waarvan dit niet vanzelfsprekend is! Sport brengt namelijk zoveel positieve dingen met zich mee! Ik ga dan ook graag opzoek naar die ene reden waarom het wel kan. Plezier staat bij mij voorop want stralende gezichten zijn immers goud waard!