SPORTEN MET EEN BEPERKING

Soms is sporten en bewegen makkelijker gezegd dan gedaan. Lijkt het voor jou niet zo vanzelfsprekend? In Breda en omgeving zijn er veel mogelijkheden om te sporten. 

Samen in beweging PLUS

In groepsverband kennismaken met sporten

Samen in Beweging PLUS is speciaal voor mensen van 60 jaar en ouder met een beperking of als je je enigszins beperkt voelt. Je doet gedurende 8 weken mee met een groep en probeert verschillende sporten en bewegingen uit. Een sportcoach helpt je daarbij. Samen zoeken jullie uit welke sport of activiteit het beste bij jou past, zodat je na het programma zelf kunt blijven sporten en bewegen.

Bij dit programma gaat het niet alleen om bewegen, maar ook om gezelligheid. Je ontmoet nieuwe mensen, maakt vrienden en geniet samen van sporten. Na afloop drinken we gezellig een kopje koffie of thee samen.

dsc_1134.jpg

DOE JE MEE?

In mei starten we weer met een programma Samen in Beweging PLUS

Start vrijdag 10 mei (t/m 28 juni)
10:00-11:30 uur
Gymzaal Huis van de Heuvel
Monseigneur Nolensplein 3, Breda
Met koffie en thee

Mocht je nog vragen hebben of lukt het inschrijven niet, neem dan contact op met Iris Broeren. Zij is te bereiken via Iris.Broeren@breda-actief.nl en via 088 2501 347.

Sportadvies

Breda Actief stimuleert iedereen, ongeacht je beperking, om te sporten en te bewegen. Iedere Bredanaar moet kunnen sporten bij een sportclub die bij hem of haar past. Ben je op zoek naar een sport die bij jou past of welke sporten jij kan beoefenen met een beperking? Onze adviseurs van Breda Actief en Uniek Sporten West Brabant helpen je graag! 

Special Heroes

Breda Actief organiseert 'Special Heroes' op scholen binnen het Speciaal Onderwijs. Dit is een sportstimuleringsprogramma waarmee kinderen kennis maken met allerlei sporten en ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen! Op deze manier vinden we voor veel kinderen een passende sport op een passende plek.

EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN IN BREDA

Benieuwd naar evenementen die speciaal voor mensen met een beperking worden georganiseerd? Kijk dan hier! Regelmatig organiseert Breda Actief evenementen en activiteiten waar ook jij aan mee kan doen. Houd de evenementenkalender in de gaten! 

HULP VOOR SPORTVERENIGINGEN

Veel sportverenigingen en beweegaanbieders staan open om mensen met een beperking als lid te verwelkomen. Breda Actief biedt praktische ondersteuning en geeft advies bij elk soort vraagstuk. Is jouw club al toegankelijk voor iedereen? Voor vragen neem je contact op met Janine of Lisanne. Als consulent inclusief bewegen zijn zij volledig op de hoogte en bieden ze een uitkomst voor iedereen. 

Team
janine.png
Janine
van Gurp

Consulent inclusief bewegen

janine.png
Janine van Gurp

Consulent inclusief bewegen

Sporten is gezond, geeft een goed gevoel maar is vooral leuk en gezellig. Ook voor mensen waarbij dit niet vanzelfsprekend is. Mijn ambitie is dat iedereen met of zonder beperking in (de regio) Breda, kan sporten of bewegen samen met anderen.

lisanne.png
Lisanne
van Dorp

Consulent inclusief bewegen

lisanne.png
Lisanne van Dorp

Consulent inclusief bewegen

Bewegen is voor iedereen! Daarom probeer ik zoveel mogelijk mensen te helpen met de zoektocht naar plezierig bewegen.

iris.png
Iris
Broeren

Sportcoach inclusief bewegen

iris.png
Iris Broeren

Sportcoach inclusief bewegen

Iedereen verdient het om deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten! Ik zet me graag in voor mensen die willen bewegen, zeker voor degene waarbij het niet vanzelfsprekend is.