CITYTRAINER BREDA

Ben jij gek op sport? En wil jij jezelf graag ontwikkelen? Je zelfvertrouwen een boost geven? Jouw talent inzetten voor een ander én de stad Breda? Dan is een cursus citytrainer wellicht iets voor jou! 

ctwebtest.jpg
maxresdefault

WAT IS EEN CITYTRAINER?

Als Citytrainer ben jij hét sportieve gezicht van jouw stad! De cursus leert je zelfstandig sportieve en culturele activiteiten te organiseren en begeleiden. Met én voor jouw vrienden. Niemand weet beter dan jijzelf aan welke activiteiten er behoefte is, wat vernieuwend en uitdagend is en hoe je elkaar op de hoogte houdt in jouw omgeving.

Op deze manier kun je iets terug doen voor jouw stad, wijk of vereniging. Inzetten op je talenten en op die manier iets betekenen voor anderen, dat is de kracht van Citytrainers! 

Hoe werkt het?

Wij helpen jou alles uit je talent te halen. De Citytrainer cursus is een gratis cursus, waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. Je neemt deel aan 8 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. Je hebt geen tijd om stil te zitten, want tijdens deze praktijklessen gaan we actief aan de slag! Onderwerpen die tijdens de lessen aan bod komen zijn onder andere:

  • Presenteren
  • Lesopbouw
  • Aanpassen van activiteiten
  • Conflicthantering
  • Kennis over doelgroepen
  • Werving en selectie
  • Sportieve activiteiten organiseren

Als je de theorie succesvol hebt afgerond, ontvang je een Bewijs van Deelname. Met het Bewijs van Deelname op zak ga je in de praktijk aan de slag. Bij een sportaanbieder, vereniging, welzijnsorganisatie en/of wijk- en vakantie-activiteiten doe je 15 uur praktijkervaring op. Onder begeleiding van een coach organiseer je een sportieve activiteit of een cultureel event. Je wordt onder andere beoordeeld op houding en uitvoering van deze activiteit. Kom maar op met jouw sociaal, sportief en organisatietalent! 

En dan?

Een Citytrainer is in staat om sportieve activiteiten of evenementen te organiseren en te begeleiden. Als de theorie en praktijk succesvol afgerond worden, krijg je een erkend certificaat en mag je je officieel Citytrainer noemen. Dan mag je ‘los’ in de wijk met eigen toffe ideeën! Samen met Breda Actief ga je dan vette sportevenementen vol adrenaline organiseren. Organisaties van evenementen weten jou ook te vinden, waardoor je een sportieve en positieve bijdrage kan leveren aan je stad of wijk. 

Nadat de cursus afgerond is, kun je geselecteerd worden voor een vervolgprogramma: het Krajicek Scholarship. Een Scholarschipper is iemand die bewoners uit de wijk enthousiast maakt om te gaan sporten door middel van spel- en sportactiviteiten. Hierdoor kan jij groeien tot een rolmodel in de wijk.

ct_rugtekst.jpg

Wil jij een Citytrainer worden?

Momenteel is er geen cursus

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar oud en kun je zelfstandig werken? Schrijf je dan in! Of je zelf nou op voetbal, tennis of hockey zit of graag bezig bent met sporten als skaten en dansen. Dat maakt niet uit! Alles kan! Na jouw inschrijving volgt een kennismakingsgesprek waarin je samen met onze sportcoach kijkt waar jouw wensen en talenten liggen!
Op dit moment is er geen cursus gepland maar je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie. 

Ben jij een sportvereniging of organisatie?

Dan kijken wij graag samen hoe het programma Citytrainer Breda van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw sportvereniging of organisatie. Misschien kunnen wij een aantal jeugdtrainers tegelijk opleiden? We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Voor vragen en voor een gesprek stuur een berichtje naar citytrainers@breda-actief.nl of bel naar 076 - 52 33 555 en vraag naar Mark de Brouwer.