Rijke Schooldag

Niet alle kinderen en jongeren groeien op in een omgeving die hun ontwikkeling optimaal ondersteunt. Daarom geven we met Rijke Schooldag in het primair onderwijs een impuls, zodat alle leerlingen in Nederland zichzelf ten volle kunnen ontplooien. 

Wat is een Rijke Schooldag?

Een Rijke Schooldag is gericht op de brede ontwikkeling van de kinderen uit de Verbeter Breda Wijken. Ze ontdekken waar ze gelukkig van worden en vinden uit waar ze goed in zijn. Er zijn 4 domeinen waarin activiteiten worden aangeboden: sport, cultuur, natuur/duurzaamheid, en techniek en welzijn. En het beste van alles is dat alle activiteiten helemeaal gratis zijn! 

Twee programma's: 
In Breda zijn er twee programma's die bijdragen aan een Rijke Schooldag:

  1. Ontdek je Talent: Dit programma biedt kinderen de kans om in te schrijven voor activiteiten in de wijk. Gedurende 4 blokken van 6 weken kunnen ze hun talenten ontwikkelen en ontdekken. Meer informatie is te vinden op www.ontdekjetalentbreda.nl
  2. Verrijkte schooldag: Op drie scholen in Breda - KBS de Parel, KBS de Weerijs en KBS de Boomgaard - wordt de schooldag verrijkt met extra activiteiten. Kinderen van groep 4 tot en met 7 blijven twee dagen in de week 1,5 uur langer op school. Externe aanbieders komen naar school om de kinderen het aanbod te verzorgen. 

 

sportspel_1601_proof.jpg

Rol Breda Actief

Breda Actief speelt een belangrijke rol binnen de Bredase coalitie die ervoor zorgt dat de Rijke Schooldag mogelijk wordt gemaakt. Deze coalitie bestaat uit verschillende partijen, waaronder het onderwijs, de kinderopvang, Surplus, Nieuwe Veste en Gemeente Breda. Dankzij een diverse groep aanbieders uit de stad kunnen de activiteiten plaatsvinden. 

Binnen de programma's Ontdek je Talent en Rijke Schooldag worden de sportcoaches van Breda Actief ingezet. Ze promoten niet alleen het programma, maar bieden ook sportactiviteiten aan op basis van de behoefte van de kinderen. De sportcoaches werken samen met verenigingsadviseurs om een verbinding te leggen met sport- en beweegaanbieders, zodat de kinderen ook na afloop van het programma kunnen blijven sporten bij een club. 

Voor aanbieders

Heb je ook een mooi aanbod wat aansluit bij de Rijke Schooldag? Of wil je meer weten? Neem contact op met het programmateam via info@ontdekjetalentbreda.nl of info@rijkeschooldagbreda.nl