Sportroute

Klassen maken op een laagdrempelige manier zes weken lang kennis met een sport. Een project om de drempel richting een vereniging weg te nemen.

football-coach-motivating-junior-football-team-bef-2023-11-27-05-19-15-utc.jpg

Nieuw sportstimuleringsproject

Vanaf schooljaar 2024/2025 start een nieuw sportstimuleringsproject genaamd Sportroute. Dit project is bedoeld om kinderen aan te moedigen om meer te sporten en te bewegen. Het doel is dat meer kinderen lid worden van sportclubs en regelmatig gaan sporten. 

 

Hoe werkt het?

Aan het begin van de Sportroute leren de klassen tijdens schooltijd een nieuwe sport kennen. Deze sport is gekozen op basis van een enquête over welke sporten kinderen leuk vinden. Later, buiten schooltijd, gaan de kinderen die interesse hebben in de sport de sport verder ontdekken in de wijk of in de gymzaal. Dit wordt gedaan met begeleiding van de sportcoach en soms ook met de hulp van de sportclub zelf. Hierna kunnen de kinderen zich aanmelden voor een gratis proefles bij de sportclub. De sportcoach van Breda Actief zal hierbij aanwezig zijn om te helpen en aan te moedigen. 

 

Meer weten over sportroute?

Wil je meer weten over het nieuwe sportstimuleringsproject Sportroute? Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!