Schoolsport vereniging

Bij een Schoolsportvereniging komen de sportverenigingen naar de wijk om leerlingen direct na schooltijd training te geven op of bij school.

boys-exercising-2023-11-27-05-05-10-utc.jpg

De sportvereniging op school

Bij de schoolsportvereniging brengen we de sport naar de kinderen toe, in plaats van andersom. Dit betekent dat de sportverening naar de school komt om activiteiten aan te bieden. Kinderen worden lid van de vereniging en de contributie wordt betaald (via het Jeugdfonds Sport). Op deze manier kunnen kinderen ervaren hoe leuk het is om lid te zijn van een sportclub, hun sportvaardigheden verbeteren en sociale vaardigheden ontwikkelen. Ze kunnen deelnemen aan competities of andere activiteiten van de sportclub. Ons ultieme doel is dat de kinderen uiteindelijk de stap zetten om lid te worden van de sportvereniging op de hoofdlocatie. 

Doel

Het project is ontworpen om drempels te verlagen voor kinderen die graag willen deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten. We beginnen met een proefperiode van 8 weken. Als er genoeg interesse is, dan blijft de sportaanbieder wekelijks aanbod verzorgen. 

Rol Breda Actief

De rol van de sportcoach en de school is cruciaal bij het stimuleren van de deelname. De sportcoach peilt de behoeften van de kinderen, betrekt alle partners en moedigt kinderen aan om deel te nemen aan de proefperiode. De school faciliteert het inschrijven en zorgt voor de communicatie met de ouders/verzorgers.

 

Meer informatie over Schoolsportvereniging?

Wil je meer weten over het project Schoolsportvereniging. Neem dan contact met ons op!